Sýkora sa v AHL presadil po 14 dueloch, hviezdami trojbodový Kelemen a dvojgólový Demek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sýkora sa v AHL presadil po 14 dueloch, hviezdami trojbodový Kelemen a dvojgólový Demek

Nabudí siedmy gól Sýkoru k lepšiemu záveru v základnej časti?
Nabudí siedmy gól Sýkoru k lepšiemu záveru v základnej časti?Profimedia
Slovenský útočník Adam Sýkora (19) ukončil gólový pôst v zámorskej AHL, keď sa presadil prvý raz od 10. februára, čo znamenalo šnúru 14 duelov bez gólu či bodu. Na krajana nadviazali strelecky aj ďalší dvaja krajania.

Hartford - Utica 2:4

Sýkora si v 53. súboji ročníka zaokrúhlil siedmym zásahom svoje bodové konto na číslo 20 (7+13), avšak Hartfordu to na triumf nestačilo. 

Tucson - Texas 4:1

V drese Tucsonu sa tešili z výhry i kanadských bodov dvaja Slováci. Útočník Miloš Kelemen vsietil otvárací zásah, asistoval na tretiu i štvrtú trefu, vďaka čomu sa stal druhou hviezdou súboja. Obranca Patrik Koch si zase pripísal sekundárnu asistenciu na víťazný zásah.

Pre Kelemena išlo o 27. bod a 14. gól, čím vyrovnal minulosezónny rekord, keď na rovnaký úspešných striel potreboval o 16 zápasov viac. 

Abbotsford - Henderson 3:7

Jakub Demek napol sieť Abbotsfordu hneď v dvoch prípadoch, z toho jeden mal prívlastok rozhodujúci, vďaka čomu si vyslúžil status druhej hviezdy.

Pre ofenzívny prospekt Vegas išlo o zásahy s poradovým číslom šesť a sedem v premiérovom ročníku medzi profesionálmi v zámorí. Na túto métu potreboval Demek odohrať 52 zápasov, v ktorých pridal aj deväť asistencií (celkovo 16 bodov).