Premiérový strelec a český gólman oporami triumfu, Kings zvládli dôležitú bitku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový strelec a český gólman oporami triumfu, Kings zvládli dôležitú bitku

Turcotte zažil dvojbodový večer.
Turcotte zažil dvojbodový večer.Profimedia
Pred All Star víkendom mala NHL opäť skromnejší program, o body sa pobilo iba šesť mužstiev. Svojimi výkonmi zaujala dvojica z Los Angeles Kings. Brankár David Rittich (31) podržal spoluhráčov značnou dávkou zákrokov a Alex Turcotte (22) sa blysol premiérovým gólom i asistenciou.

Nashville - Los Angeles 2:4

Predators boli hostiteľmi strategického boja s tímom Kings. Obaja súperi mali pred druhým vzájomným stretom sezóny na konte po 54 bodov a víťazstvom chceli podporiť svoju snahu o prienik do najlepšej osmičky Západnej konferencie. Do zápasu ale nevstupovali v ideálnej forme, keďže prehrali štyri z posledných piatich vystúpení.

Prvýkrát sa v aktuálnom ročníku stretli 19. januára, všetky góly padli v rozmedzí iba šiestich minút druhej tretiny a z výhry sa tešil Nashville. Víťaz merania síl sa tentokrát menil a veľkou mierou sa o to pričinil aj český gólman David Rittich, ktorý kryl až 39 streleckých pokusov protivníka. 

Zažiaril aj jeho mladší kolega Alex Turcotte. Americký obranca si najprv v 26. minúte otvoril gólový účet v zámorskej profilige, keď zoči-voči brankárovi chladnokrvne zavesil puk pod hornú žŕdku. Následne si v záverečnej časti pripísal aj asistenciu pri rozhodujúcom zásahu svojho mužstva. Pre rodáka z Illinois to boli vôbec prvé kanadské body v NHL a výrazne nimi pomohol k cennému triumfu hostí.

Ďalšie výsledky:

Detroit - Ottawa 2:3 pp

Anaheim - San Jose 3:2 pp