Werenski stúpol v historickom poradí Columbusu, Merzlikins si pripísal 10. čisté konto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Werenski stúpol v historickom poradí Columbusu, Merzlikins si pripísal 10. čisté konto

Merzlikins sa teší zo svojej nepriestrelnosti.
Merzlikins sa teší zo svojej nepriestrelnosti. TASR
Zach Werenski (26) prispel v NHL asistenciou k víťazstvu Columbusu na ľade St. Louis. Bola to jeho 193. gólová prihrávka v kariére a vďaka nej sa v tomto smere v historickom klubovom poradí osamostatnil na treťom mieste, keď sa odpútal od Nicka Foligna (192). Zaujímavé štatistiky si vylepšili aj iní hráči.

Oporou Blue Jackets bol brankár Elvis Merzlikins, ktorý zlikvidoval všetkých 21 striel súpera a dosiahol desiate čisté konto v profiligovej kariére. Predtým naposledy vychytal nulu 13. januára 2022 proti Caroline. Lotyš sa stal piatym brankárom v dejinách klubu z Ohia, ktorý v jeho drese nazbieral aspoň desať shutoutov. Viac ich zaznamenali len Sergej Bobrovskij (33), Steve Mason (19) a Marc Denis (12).

Jediný gól zápasu dal Dmitrij Voronkov, bol to už jeho 12. presný zásah v sezóne a v streleckej tabuľke nováčikov sa vyrovnal spoluhráčovi Adamovi Fantillimu. Viac gólov spomedzi ligových novicov nastrieľali v tomto ročníku len Connor Bedard z Chicaga (15) a Marco Rossi z Minnesoty (13).

Marc-Edouard Vlasic pomohol presnou ranou k výhre San Jose nad Seattlom a stal sa iba piatym obrancom v histórii Sharks vo veku 36 a viac rokov, ktorý skóroval v dvoch zápasoch za sebou. Pred ním to dokázali len Dan Boyle, Gary Suter, Brent Burns a Rob Blake. Bola to Vlasicova 13. víťazná trefa v NHL, viac ich strelil v klubovej histórii spomedzi zadákov len Burns (27).