Prihrávka lepšie postavenému spoluhráčovi? Nie vždy najlepšia možnosť, uznal Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prihrávka lepšie postavenému spoluhráčovi? Nie vždy najlepšia možnosť, uznal Slafkovský

Slafkovský má za sebou najlepší večer v NHL z pohľadu strelených gólov.
Slafkovský má za sebou najlepší večer v NHL z pohľadu strelených gólov.Profimedia
Po prvom viacgólovom zápase v NHL slovenský útočník Juraj Slafkovský (19) uznal, že niekedy namiesto prihrávok na lepšie postaveného spoluhráča, by mohol strieľať častejšie. Jeho dva góly pomohli Montrealu k druhej výhre z ostatných troch duelov, napriek tomu Canadiens strácajú na postup do play-off z 13. miesta Východnej konferencie osem bodov, no majú duel k dobru.

Washington - Montreal 2:5

Slafkovský sa vrátil do prvej formácie a jeho gólové momenty prišli v druhej polovici tretej tretiny. V 52. minúte ho Jake Evans našiel na ľavom kruhu a devätnásťročný útočník spoza brániaceho Fehérváryho prekonal Darcyho Kuempera strelou nad rameno.

Prvý muž vlaňajšieho draftu sa presadil aj o necelé tri minúty neskôr počas presilovej hry. Mike Matheson mu prihral na pravú stranu, krídelník si našiel priestor a strelou z prvej opäť prestrelil brankára Capitals. Bol to pre neho prvý viacgólový zápas v NHL.

"Konečne mi to tam popadlo. Som za to rád, určite mi to zdvihne sebavedomie. Budem sa naďalej pokúšať o čo najčastejšiu streľbu," povedal Slafkovský pre klubový web.

"Každý mi hovorí, aby som čo najčastejšie strieľal. Snažím sa o to, ale niekedy vidím lepšie postaveného spoluhráča a prihrám mu, čo sa potom ukáže, že to nie je vždy najlepšia možnosť." 

Bronzový medailista z Pekingu 2022 a najužitočnejší hráč olympijského turnaja odohral celkom 17:15 minúty, pripísal si jeden plusový bod, hit, tri strely a dvojminútový trest. V tejto sezóne nastúpil na 50 duelov a získal 22 bodov (9+13). V drese Canadiens zaznamenal dva presné zásahy aj kapitán Nick Suzuki a pridal k tomu asistenciu. Raz sa presadil Michael Pezzetta.