Slafkovský prvý raz v NHL s dvomi gólmi, Pospíšil po skrate nedohral, Nemec asistoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovský prvý raz v NHL s dvomi gólmi, Pospíšil po skrate nedohral, Nemec asistoval
Slafkovský má za sebou prvý viacgólový duel v NHL.
Slafkovský má za sebou prvý viacgólový duel v NHL.Profimedia
NHL sa po Zápase hviezd pomaly dostáva späť do svojho tempa. V noci na stredu bolo na jej programe osem stretnutí, v ktorých sa predstavili štyria slovenskí hokejisti.

Boston - Calgary 1:4

Martin Pospíšil nedohral duel proti Bostonu, keď bol po 16 minútach hry vylúčený na päť minút a zároveň obdržal trest do konca zápasu za krosček po tom, čo pred bránkou trafil do tváre Brada Marchanda. Dovtedy stihol slovenský útočník zaznamenať plusový bod a dva hity, jeho ice-time sa vyšplhal na 4:32 minúty.

Flames potiahli predovšetkým dvaja borci - jeho kolega z druhej formácie Nazem Kadri s tromi asistenciami a Jonathan Huberdeau z elitného útoku s bilanciou 1+2. Calgary nadviazalo na tesný triumf pred Zápasom hviezd s Chicagom, avšak na play-off stráca z 11. miesta Západnej konferencie momentálne tri body, ôsme St. Louis má duel k dobru. 

Washington - Montreal 2:5

Slovenský stret vyšiel lepšie z pohľadu Juraja Slafkovského, ktorý svojím prvým viacgólovým zápisom (dvomi zásahmi) v profilige v jednom meraní síl poistil triumf Canadiens nad Capitals. Jednotka draftu 2022 si pripísala do štatistík aj plusku, dvojminútové nepotrestané vylúčenie za hákovanie, tri strely na bránku, hit a vyhrané buly. Krídelník sa stal zároveň treťou hviezdou súboja.

Hostia viedli 3:0 už v čase 13:07 a hoci sa Washington dostal do hry znížením Alexandra Ovečkina, duel bol pre domácich už stratený. Prehre nezabránil ani bek Martin Fehérváry (19:35 minút), ktorý asistoval na trefu ruského kanoniera, no na konci odchádzal s mínuskou a piatimi zakončeniami. 

Montreal (49) sa svojmu súperovi priblížil na rozdiel jediného bodu vo Východnej konferencii, no za vyraďovacou časťou zaostáva o osem bodov, ale má k dispozícii jeden zápas. Capitals sa play-off rýchlo vzďaľuje, keď naposledy vyhrali ešte 19. januára, teda pred piatimi stretnutiami.

New Jersey - Colorado 5:3

Z víťazstva sa tešil aj obranca Šimon Nemec (17:17 minúty na ľade). Asistoval, mal plusový bod, blok strely, stratu puku a bol aj vylúčený za držanie, čo však Colorado nevyužilo. Excelovali Jesper Bratt a Erik Haula zhodne s bilanciou 1+1.

Pre New Jersey to bola len štvrtá výhra z posledných 11 meraní síl, za play-off na východe Devils zaostávajú o päť bodov, majú však výhodu troch súbojov. Avalanche sa, naopak, po porážke drží na treťom mieste opačnej konferencie. 

Vegas - Edmonton 3:1

Oilers prehrali na ľade obhajcu titulu Vegas Golden Knights 1:3. Edmonton pritom začal lepšie a od piatej minúty viedol. V oslabení sa dostali do prečíslenia Leon Draisaitl s Connorom McDavidom a kapitán hostí prekonal Adina Hilla.

Vegas však v prvej tretine vyrovnal vďaka Nicolasovi Royovi. Rozhodujúci okamih prišiel v úvode tretej časti. Chandler Stephenson sa dostal k puku na pravom kruhu a prestrelil Stuarta Skinnera. V závere ešte William Karlsson upravil výsledok strelou do prázdnej bránky. 

Edmonton tak nevyrovnal rekord Pittsburghu v najdlhšej víťaznej sérii. Penguins v sezóne 1992/1993 vyhrali sedemásť zápasov v rade. Oilers napodobnili zápis Columbusu. Blue Jackets boli v ročníku 2016/2017 tiež blízko, ale séria sa rovnako zastavila na čísle 16.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Dallas 1:2

Carolina - Vancouver 2:3

Florida - Philadelphia 1:2

Pittsburgh - Winnipeg 3:0