Gólové hody z duelov Colorada sa skončili v New Yorku, Islanders zdolali Toronto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólové hody z duelov Colorada sa skončili v New Yorku, Islanders zdolali Toronto

Lafreniere zaknihoval víťaznú ranu stretnutia.
Lafreniere zaknihoval víťaznú ranu stretnutia.Profimedia
Po víkende Zápasu hviezd sa zámorská profiliga opäť začína rozbiehať, o ľahký reštart sa postarali štyri mužstvá. Súťažné predstavenie Colorada po dlhšej dobe nezažilo gólovo bohatý scenár. Trápiaci sa Islanders pokorili Toronto a bojujú o miestenku do play-off.

NY Rangers - Colorado 2:1 pp

Od polovice januára si fanúšikovia tímu Avalanche zvykli, že v zápasoch ich mužstva padá slušný počet presných zásahov. V posledných siedmich vystúpeniach Colorada boli k videniu gólové hodnoty ako 8, 7, 11, 7 ,11, 8 a 6. Tejto sérii predchádzal súboj s tromi trefami a rovnaký počet zásahov túto šnúru aj ukončil.

Celky z vrchných priečok svojich konferencií sa stretli po takmer 14 mesiacoch. Počas základnej 60-minútovky v Madison Square Garden smerovali na listinu strelcov len dve mená. Následne sa šlo do predĺženia. To pred koncom druhej minúty rozhodol domáci Alexis Lafreniere. Káder Rangers sa tak na východe priblížil k druhej Floride, hostia ostávajú na západe druhí.

Toronto - NY Islanders 2:3

Maple Leafs sa zoči-voči mužstvu Islanders postavili po tretíkrát v aktuálnom ročníku. Oba predchádzajuce vzájomné merania síl ponúkli sedem gólových momentov, zhodne výsledok 4:3 po predĺžení a zakaždým sa tešil káder z New Yorku. Aj tretí stret sezóny priniesol vyrovnaný boj, no takisto aj rovnakého víťaza.

Pre hostí to bola pomerne veľká úľava, pretože z ostatných desiatich duelov vyhrali iba dva a oba až po samostatných nájazdoch. Torontu teraz pretrhli mini sériu troch triumfov. Kľúčovým a rozhodujúcim strelcom sa stal v 58. minúte Pierre Engvall. Víťazný tím podržal aj brankár Sorokin, na svoje konto si pripísal 35 úspešných zákrokov. Islanders tak na najlepšiu osmičku Východnej konferencie strácajú iba dva body.