Týždeň v NHL: Otrávený Kučerov si vyslúžil bučanie, hokej na OH bude mať podľa Šmída inú dynamiku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Týždeň v NHL: Otrávený Kučerov si vyslúžil bučanie, hokej na OH bude mať podľa Šmída inú dynamiku

Kučerov pristúpil k Zápasu hviezd laxne.
Kučerov pristúpil k Zápasu hviezd laxne.Profimedia
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Tentokrát ale špecifický, pretože dianie v populárnej zámorskej súťaži narušil prestížny Zápas hviezd. Aj tak sa však pozrieme na to, kto zbieral body, ktorý brankár žiaril a čo sa objavilo na sociálnych sieťach. K dianiu sa opäť vyjadril aj expert Flashscore Správ a dlhoročný hráč NHL Ladislav Šmíd (38). To všetko v pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL. Znova takisto s atraktívnou súťažou.

Výzva expertov: Veľká tipovacia súťaž

Je tu nová hra pre fanúšikov NHL. Zapojte sa do tipovacej súťaže Výzva expertov Flashscore Správ a časopisu xHOCKEY a každý týždeň budete môcť predpovedať výsledky desiatich vybraných duelov či príležitostí. Pridajte sa, tipujte a predveďte svoje znalosti o najlepšej hokejovej súťaži sveta. V hre je veľa skvelých cien pre fanúšikov NHL. Vzhľadom k Zápasu hviezd, ktorý sa uskutočnil cez víkend, trvá súťaž dva týždne. Viac o nej sa dočítate tu.

Najproduktívnejší hráč

Úvodné rubriky tentokrát netreba toľko "naťahovať", pretože pred exhibičným Zápasom hviezd sa odohralo len šesť stretnutí, v ktorých dokázali traja hráči nazbierať tri body. Celkovo najlepšie čísla z nich mal ottawský kapitán Brady Tkachuk. Dve strely z dvanástich skončili gólom, ďalší zásah pripravil a Senators v oboch prípadoch vyhrali. Tkachuk takisto po piatykrát v kariére pokoril hranicu 20 gólov v sezóne. Aktuálne je rozbehnutý na 38.

Zo slovenských hokejistov bol v akcii len Tomáš Tatar. Proti Columbusu zaznamenal asistenciu, v dueli so San Jose nebodoval.

Brankár týždňa

Joonas Korpisalo šiel do "klietky" Ottawy v pondelok až na štarte druhej tretiny, keď Nashville viedol 3:0. Aj vďaka jeho 17 zákrokom napokon kanadský klub triumfoval 4:3. Fín si následne vyslúžil nomináciu do ďalšej bitky proti Detroitu, ktorú druhý najslabší tím Východnej konferencie vyhral 3:2. Korpisalo v oboch dueloch vychytal 40 streleckých pokusov a udržal si priemer 1, 14 gólu na zápas. Na posledné postupové miesto do play-off aktuálne mužstvu chýba 14 bodov.

Highlight týždňa

Prestíž Zápasu hviezd nie je v posledných rokoch taká, ako keď v lige hrali Mario Lemieux, Teemu Selänne alebo Nicklas Lidström. Dôvodov je pravdepodobne niekoľko, neustále sa meniaci systém hry, ospravedlnenia mnohých hráčov... Napriek tomu by sa k nemu nemalo pristupovať tak laxne a otrávene, ako to predviedol líder bodovania Nikita Kučerov počas súťaží zručností.

Líder Tampy Bay prekorčuľoval medzi prekážky, puk doslova odovzdal do bránky a vypočul si bučanie torontského publika. "Viem, že tam napríklad nechcete byť, ale zároveň nechcete byť suspendovaný vedením súťaže za neúčasť, ale ste hráčom s kontraktom na 76 miliónov dolárov, tak by bolo fajn sa aspoň trochu tváriť, že máte dopekla záujem," okomentoval situáciu na sociálnej sieti X populárny hokejový youtuber Steve Glynn.

Štatistika týždňa

Na začiatku sezóny vyhrali Los Angeles Kings 11 zápasov vonku v rade, čím vytvorili nový rekord NHL, ale kalifornskému tímu sa čoskoro prestalo dariť, od 28. decembra nevyhral žiaden tím v lige tak málo zápasov (len tri zo 17 možných) a skúsený tréner Todd McLellan skončil na lavičke. Ten viedol mužstvo piatu sezónu a dočasne ho nahradil Jim Hiller.

Aktuálna forma mužstva.
Aktuálna forma mužstva.Flashscore

Zo sociálnych sietí

Legendárny švédsky brankár Henrik Lundqvist, ktorý naposledy v NHL chytal v roku 2020, opäť obliekol výstroj a dres New Yorku Rangers. Naskočil totiž do stretnutia veteránov proti rivalom z Islanders. Čoskoro zistil, že niektoré hokejové tradície sa nemenia. Keď vstupoval na ľad ako prvý, niekdajší útočník a vyhlásený vtipkár Steve Kasper zastavil zvyšok tímu a Švéda nechal obehnúť nováčikovské kolo.

Fotografia týždňa

Slávny spevák a rodák z Toronta Justin Bieber nemohol na hokejovej exhibícii vo svojej domovine chýbať. Objavil sa taktiež na striedačke u napokon víťazného Matthewsovho tímu a ukázal, ako hokej stále miluje. 

Bieber pútal pozornosť.
Bieber pútal pozornosť.Profimedia

Pohľad Ladislava Šmída

"Hráči NHL sa vracajú na olympiádu a to je super. Videl som, aký ohlas to medzi nimi malo počas Zápasu hviezd, kde sa to oznámilo, a každý to privítal. Turnaj bez tých najväčších hviezd som kritizoval už pred mnohými rokmi, na olympiádu jednoducho tí najlepší športovci na svete patria. A to nehovorím len o hokeji. Okamžite to bude mať iný nádych a dynamiku, nielen preto, že hokej je tam asi najpopulárnejší šport. Rozhodne je dobre, že NHL, IIHF a MOV sa konečne dohodli."

"Hrať o Stanley Cup je niečo jedinečné, ale v kabíne sa vždy stretne niekoľko rôznych národností. Keď sa hrá o cenné kovy na medzinárodnej scéne, hráči sa na to pozerajú zase inak. Ja som mal to šťastie, že som hráčov NHL na olympiáde ešte zažil, bolo to v roku 2014 v Soči a nikdy na to nezabudnem. Byť na ľade s levíkom na hrudi, bojovať za svoju krajinu s rodičmi v publiku, to bola skvelá skúsenosť. Taktiež preto, že otec, na rozdiel odo mňa, olympijskú medailu má. Prial by som všetkým hokejistom, aby si to vyskúšali."