Slafkovského najhorší zápas v NHL, bod Fehérváryho a slovenský útočník nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovského najhorší zápas v NHL, bod Fehérváryho a slovenský útočník nedohral

Slafkovský s Montrealom sa pred bránkou kanadského súpera trápili.
Slafkovský s Montrealom sa pred bránkou kanadského súpera trápili.Profimedia
Jedenásť zápasov mala na programe NHL v noci zo štvrtka na piatok, v akcii bolo hneď päť Slovákov, no len štyria duely aj dohrali. Ako jediný z nich sa z bodu tešil obranca Martin Fehérváry (24).

Ottawa - Montreal 6:2

Na súboj s Ottawou nebude v najlepšom spomínať Juraj Slafkovský. Ten síce odohral 20:41 minút, čo bol najvyšší počet z pohľadu útočníkov Montrealu, ale draftová jednotka z roku 2022 si do štatistík pripísala iba jeden zisk puku, avšak hneď tri mínusové body, čo je jeho najhoršia bilancia od vstupu do profiligy. 

Senators viedli už na konci druhej tretiny 5:1, zvyšok duelu kontrolovali. Tri body za gól a dve asistencie mal na konte Tim Stützle.

Tampa Bay - Minnesota 7:3

Obranca Erik Černák opäť chýbal Tampe Bay pre zranenie v dolnej časti tela. Lighting po 40 minútach vyhrávali iba 4:3, ale v záverečnej časti hry poslali Minnesotu definitívne do kolien. Obranca Victor Hedman mal bilanciu 1+3, Anthony Cirelli 2+1, Nikita Kučerov 0+3 a Brayden Point 2+1.

Washington - St. Louis 5:2

T.J. Oshie bol hrdina stretnutia proti St. Louis, keď skóroval v každej tretine, teda zaznamenal hetrik, pričom v závere poistil triumf Capitals zásahom do prázdnej bránky po asistencii Martina Fehérváryho. Slovenský bek mal ice-time 20:02 minút, dva plusové body, rovnaký počet hitov a raz zablokoval pokus súpera.

Calgary - Toronto 3:4

Zatiaľ čo obrancovia spod Tatier sa v noci z výher tešili, útočníci nie. Čo je horšie, Martin Pospíšil (3:46 minúty) zápas ani nedohral, keď po kontakte s Austonom Matthewsom nešťastne dopadol na mantinel. Napriek tomu za krátky čas raz vystrelil, rozdal dva bodyčeky a jeden pokus zablokoval. 

"Nevyzeralo to dobre, ale podľa toho, čo viem, je v poriadku. Ešte som nedostal oficiálne informácie, ale dúfam, že to nie je niečo, čo by ho vyradilo na dlhší čas," reagoval po stretnutí na zdravotný stav Pospíšila tréner porazených Ryan Huska.

Adam Ružička odohral viac ako dvanásť minút (12:24), zaknihoval mínusku a vyhral tri buly zo štyroch. Tri zo štyroch bol aj počet gólov v sieti Flames z hokejky Matthewsa, ktorý ovládol dianie na ľade, pričom prsty mal aj v ostatnom zásahu, na ktorý asistoval. Calgary prehralo prvý raz po sérii štyroch víťazstiev, naopak, rovnakú šnúru prehier ukončili Maple Leafs. 

Edmonton - Seattle 4:2

Tomáš Tatar (10:35 minúty) nechcene prispel k obratu Oilers, ktorí prehrávali v 14. minúte 0:2, ale v druhej tretine priebeh súboja otočili aj vďaka vylúčeniu najskúsenejšieho Slováka v NHL za hákovanie. Presilovku využil štvorbodový Leon Draisaitl (1+3). Tatar stihol za pobyt v hre raz vypáliť, ale raz aj stratil puk. 

Edmonton pokračuje vo víťaznom ťažení, keď vyhral 12-krát po sebe, pričom naposledy prehral ešte takmer pred mesiacom - 20. decembra 2023 na ľade NY Islanders. Seattle sa, naopak, netešil z triumfu v treťom dueli v rade.

Ďalšie výsledky:

Boston - Colorado 5:2

Buffalo - Chicago 3:0

Philadelphia - Dallas 5:1

Los Angeles - Nashville 1:2

Vancouver - Arizona 2:1

Vegas - NY Rangers 5:1