Pred duelom išli s Nemcom na večeru. Vyrastali sme spolu, je to špeciálne, vraví Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pred duelom išli s Nemcom na večeru. Vyrastali sme spolu, je to špeciálne, vraví Slafkovský

Slafkovský nastúpil na ľade proti svojmu kamarátovi.
Slafkovský nastúpil na ľade proti svojmu kamarátovi.Profimedia
Premiérový súboj dvoch najvyššie draftovaných Slovákov v zámorskej NHL vyznel lepšie pre Juraja Slafkovského (19). Jedným gólom prispel k triumfu hokejistov Montrealu na ľade New Jersey. Domácim nestačila asistencia jeho krajana Šimona Nemca (19), ktorý bol pri všetkých troch inkasovaných góloch svojho tímu.

Slafkovský, jednotka draftu z roku 2022, otvoril skóre v 13. minúte stretnutia, keď ho parádnou prihrávkou spoza bránky našiel Cole Caufield. Slovenského útočníka neustrážil ani Nemec, strelou z prvej prekonal Nica Dawsa a zaznamenal svoj šiesty gól v prebiehajúcej sezóne, v profilige celkovo desiaty.

Po dvoch tretinách viedol Montreal 2:0, no domácim sa na začiatku tretej podarilo v priebehu necelej minúty v presilovkách vyrovnať. Alexandrovi Holtzovi na gól na 2:2 prihral v 42. minúte Nemec. Necelých päť minút pred treťou sirénou však o triumfe Montrealu rozhodol Caufield.

"Moje pocity po tomto zápase, ktorý bol špeciálny aj pre súboj so Šimonom, sú skvelé. Vylepšila mi ich aj naša výhra. Som rád, že sme duel strhli na našu stranu, aj keď nám nevyšiel vstup do tretej tretiny. Teraz sa so Šimonom ešte stretneme, trocha sa porozprávame a budem ho môcť aj podpichnúť. Bude to však veľmi rýchle, keďže ideme ďalej a už vo štvrtok nás čaká ďalší zápas,“ povedal Slafkovský v rozhovore pre portál olympic.sk.

S Nemcom sú priatelia, bronzoví olympijskí medailisti z Pekingu si v utorok pred vzájomným zápasom zašli v New Yorku na spoločnú večeru. "Veľa sme sa rozprávali. Obaja sme šťastní, že hráme v NHL. Tieto stretnutia sú pre nás špeciálnejšie, keďže sme spolu vyrastali, stretávali sa na ľade od našich deviatich, desiatich rokov a dnes máme možnosť hrať proti sebe v NHL," zdôraznila draftová jednotka roku 2022.

Vzájomné stretnutie potešilo aj druhého Slováka. "Rád som sa s Jurajom stretol. Dlhšie sme sa nevideli, mali sme si čo povedať. Bol to príjemný čas. Z nášho prvého súboja mám výborné pocity. Škoda len, že nedopadol v prospech nášho tímu. Je výborné, že sme našu hru dotiahli na túto úroveň, máme však čo zlepšovať. Verím, že proti sebe odohráme ešte veľa zápasov," uviedol pre olympic.sk obranca New Jersey, ktorého prišli podporiť otec, priateľka i skupina bývalých trénerov.