Premiérový boj Slafkovského a Nemca v NHL. Jeden skóroval, druhý asistoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový boj Slafkovského a Nemca v NHL. Jeden skóroval, druhý asistoval

Slafkovský sa presadil v druhom zápase po sebe.
Slafkovský sa presadil v druhom zápase po sebe.Profimedia
Pozornosť slovenských fanúšikov bola upriamená na ľad New Jersey, kde sa odohral duel Šimona Nemca (19) s Jurajom Slafkovským (19). Po prvom strete mladých Slovákov v zámorskej profilige sa z triumfu tešil košický rodák, k výhre Montrealu prispel presným zásahom.

New Jersey - Montreal 2:3

V prvej tohtosezónnej vzájomnej konfrontácii oboch mužstiev figuroval na zápasovej súpiske iba Slafkovský - v októbri jeho Canadiens doma podľahli tímu Devils 2:5. Januárové meranie síl sa odohralo v New Jersey a predstavil sa v ňom už aj Nemec, ktorý tak prvýkrát nastúpil proti svojmu dlhoročnému kamarátovi a spoluhráčovi z reprezentačnej úrovne.

Draftová jednotka z roku 2022 na nič nečakala a v 13. minúte stretnutia po asistencii Caufielda otvorila gólovú oponu svojím šiestym zásahom v ročníku. Počas prostrednej tretiny nadviazal na svojho mladšieho kolegu Joshua Roy, ktorý tým zaknihoval premiérový zásah v kariére NHL.

Prvá rana zo strany domácich prišla po 47 sekundách tretieho dejstva, znamenala presilovkové zníženie na 1:2. Už o 51 sekúnd neskôr ale bolo vyrovnané, na čom sa primárnou gólovou prihrávkou (siedmou v sezóne) podieľal práve Nemec. Domáci teda štvortminútovú početnú výhodu využili hneď dvakrát.

Víťaztsvo hostí napokon v 56. minúte zariadil vyššie spomínaný Caufield. Zo slovenských mladíkov bola viac vyťažovaná dvojka predposledného draftu, ktorá odohrala takmer 22 minút a pripísala si tri mínusové body. Slafkovský strávil na ľade 17:29 min a mal jedno "plusko". Montreal sa v tabuľke k svojmu oponentovi priblížil na rozdiel dvoch bodov.

Florida - Detroit 2:3 pp

Kádru Panthers sa nedávno skončila séria deviatich výhier v rade a doma proti Red Wings zaknihovali už tretiu prehru po sebe. Prvé dejstvo sa do štatistík zapísalo len tromi vylúčeniami na oboch stranách. Góly začali padať v druhej tretine, počas ktorej sa už v ôsmom zápase za sebou presne trafil Reinhart. Domáci vstupovali do tretej časti s vedením 2:1, no táto perióda nebola poslednou. O víťazovi rozhodlo až predĺženie, v ktorom sa po 69 sekundách presadil hosťujúci Larkin.