Pospíšil naštartoval raketu a servíroval na gól. Predviedol skvelú akciu, chváli ho Kadri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil naštartoval raketu a servíroval na gól. Predviedol skvelú akciu, chváli ho Kadri

Pospíšil opäť využil svoje prednosti.
Pospíšil opäť využil svoje prednosti.Profimedia
Martin Pospíšil (24) sa v noci na stredu zaskvel v NHL ukážkovou asistenciou, ktorou pomohol Calgary k víťazstvu nad Arizonou 3:2 po predĺžení. V 50. minúte nabral v strednom pásme rýchlosť, po pravej strane prekorčuľoval obrancu Troya Stechera (29) a efektnou prihrávkou jednou rukou pripravil gól Nazemovi Kadrimu (33). Pripísal si 11. bod v prebiehajúcej sezóne NHL, po 32 dueloch má bilanciu 4+7.

Pospíšil opísal moment, ktorý znamenal vyrovnanie na 2:2: "Snažím sa využívať svoju rýchlosť zakaždým, keď sa mi naskytne príležitosť. Tlačil som sa k bránke, videl som, ako sa k nej blíži 'Kad'. Nemal som veľa priestoru, aby som chytil hokejku oboma rukami, tak som sa snažil prihrať jednou. Podarilo sa mu puk dostať do bránky, čo bolo skvelé."

Slovenského útočníka pochválil aj autor gólu Kadri: "Predviedol skvelú akciu. Rýchlosť je jedným z jeho najsilnejších atribútov. Bol schopný mi to naservírovať rovno predo mňa. Urobil to výborne. Samozrejme, bol to dôležitý gól, veľmi emotívny a pre nás veľmi cenný, vďaka nemu sme sa vrátili do hry."

Zvolenský rodák je známy tvrdou hrou, v druhej tretine však sám inkasoval hit od jedného z protihráčov. Dokázal sa z neho rýchlo otriasť: "Myslím si, že to bol dobrý, čistý hit. Treba to vedieť prijať. Niekedy sa mi to aj páči, napríklad dnes ma to naštartovalo. Potom som aj ja rozdal pár bodyčekov. Iste, musím byť opatrný pri mojich zraneniach, ale rád hrám fyzickým štýlom, je to súčasť mojej hry."

Flames ešte v tretej tretine prehrávali 0:2, no v závere vygradovali svoj výkon a aj zásluhou Pospíšila dokázali vyrovnať. V predĺžení rozhodol o ich triumfe Jegor Šarangovič. Bieloruský útočník sa presadil v početnej výhode nekompromisným švihom.

"Nemali sme dobrý štart. Snažili sme sa však držať našej hry. Ak chcete zvíťaziť, musíme hrať naplno celých 60 minút. Dostali sme zápas do predĺženia, v ktorom sa blysol ´Sharky´ fantastickou strelou. Myslím si, že sme podali skvelý tímový výkon," dodal vo videu na klubovom webe Pospíšil, ktorý nastúpil na krídle tretieho útoku a počas takmer 15 minút vyslal jednu strelu na bránku. Z natiahnutia víťaznej šnúry na štyri duely sa tešil aj jeho spoluhráč Adam Ružička, ktorý ako center štvrtého útoku "plameňov" odohral 9:19 min.