Pospíšil aj Fehérváry asistenciou prispeli k cenným triumfom, bitky o TOP 8 pokračujú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil aj Fehérváry asistenciou prispeli k cenným triumfom, bitky o TOP 8 pokračujú

Pospíšil zaknihoval dôležitú gólovú prihrávku.
Pospíšil zaknihoval dôležitú gólovú prihrávku.Profimedia
Do ostrej akcie duelov zámorskej profiligy naskočili tentokrát štyria Slováci. Z triumfu sa tešili až traja z nich a dvaja nasmerovali k svojmu menu aj asistenciu. Zaujímavosťou je, že každý z tímov tejto štvorice hokejistov sa snaží o prienik medzi vrchných osem kádrov svojej konferencie.

NY Rangers - Seattle 5:2

Rangers si druhýkrát v sezóne zmerali sily s tímom Kraken. Ten si však po deväťzápasovej šnúre víťazstiev pripísal druhú prehru za sebou o tri góly. Hostí sa bilanciou 1+1 snažili potiahnuť Eberle a McCann, ale nestačilo to. Domácim značne pomohli dva presné zásahy Wheelera - prvý bol víťazný, druhý pečatil konečné skóre. Tomáš Tatar strávil na ľade 14:14 min, kanadské štatistiky si nevylepšil. Seattle je momentálne tesne za najlepšou osmičkou Západnej konferencie.

Washington - Anaheim 2:0

Novoročná striedavá forma Capitals pokračovala aj proti kádru Ducks. Tentoraz to ale pre tím z hlavného mesta USA znamenalo triumf s udržaným čistým kontom. Brankár Kuemper kryl všetkých 24 streleckých pokusov Anaheimu. Oba gólové momenty stretnutia prišli v posledných minútach tretín. Počas prvej časti strelil otvárací zásah Bear, 58 sekúnd pred koncom duelu dával na 2:0 do prázdnej bránky Wilson. Pri tejto trefe si primárnu asistenciu pripísal Fehérváry, v elitnej obrannej formácii odohral takmer 22 minút. Rovnako ako Tatarov Seattle, tak aj Washington sa bije o priečky zaručujúce play-off.

Calgary - Arizona 3:2 pp

Flames zaknihovali na svojom klzisku v Scotiabank Saddledome cenné víťazstvo - prvýkrát v ročníku sa im podarilo vyhrať štyri zápasy v rade. O zdolaní Coyotes rozhodol v piatej minúte predĺženia Šarangovič. Ešte predtým ale 10 minút pred záverom riadnej hracej doby asistoval pri vyrovnávajúcom zásahu na 2:2 Pospíšil. Slovenský útočník si odkrútil 14:39 min, bola to jeho siedma gólová prihrávka sezóny. Adam Ružička si individuálne body nezapísal, odohral 9:19 min. Calgary je ďalším mužstvom, ktoré vo svojej konferencii bojuje o prienik do TOP 8.

Ďalšie výsledky:

Ottawa - Colorado 4:7

Dallas - Los Angeles 5:1

Winnipeg - NY Islanders 4:2

Chicago - San Jose 2:1 sn

Edmonton - Toronto 4:2