Nezastaviteľný Reinhart sa opäť trafil. Prekonal klubový rekord a získal 500. bod v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nezastaviteľný Reinhart sa opäť trafil. Prekonal klubový rekord a získal 500. bod v NHL
Reinhart je aktuálne v parádnej streleckej forme.
Reinhart je aktuálne v parádnej streleckej forme.Profimedia
Kanadský hokejista Sam Reinhart strelil v noci na štvrtok svoj 33. gól v prebiehajúcej sezóne NHL, jeho Florida však podľahla Detroitu 2:3 po predĺžení. Dvadsaťosemročný útočník skóroval v drese Panthers v ôsmom dueli v sérii a prekonal tak klubový rekord Pavla Bureho (52) z ročníka 2000/01. Bol to zároveň jeho jubilejný 500. bod v NHL.

Reinhart, ktorý počas osemzápasovej gólovej série skóroval dokopy 10-krát, pre nhl.com uviedol: "Vždy, keď sa vaše meno spomína v súvislosti s Pavlom Burem, je to celkom 'cool'." V uplynulých desiatich stretnutiach nastrieľal vo farbách Floridy 15 presných zásahov. Svojím 33. v poradí vyrovnal osobné maximum zo sezóny 2021/22, teraz však métu dosiahol už v 44. vystúpení v ročníku.

Naopak, skončila sa bodová séria jeho spoluhráča Matta Tkachuka, ktorá trvala deväť zápasov. Detroit potvrdil dobrú formu, bodoval v siedmom súboji v rade, čo je najdlhšia šnúra tímu od ročníka 2015/16 (13 duelov). Slovenských fanúšikov zaujímalo stretnutie v Prudential Center, kde sa proti sebe postavili slovenskí mladíci Juraj Slafkovský a Šimon Nemec. Bol to ich prvý vzájomný súboj v zámorskej profilige.