Prvý úspešný slovenský strelec v novej sezóne. Ružička čakal na gól 32 zápasov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý úspešný slovenský strelec v novej sezóne. Ružička čakal na gól 32 zápasov

Adam Ružička zaznamenal okrem gólu i asistenciu, ale na víťazstvo jeho Calgary to nestačilo.
Adam Ružička zaznamenal okrem gólu i asistenciu, ale na víťazstvo jeho Calgary to nestačilo.TASR
Slovenský hokejista Adam Ružička skóroval za Calgary Flames v NHL prvýkrát po 32 zápasoch. Dvadsaťštyriročný útočník si okrem gólu pripísal aj asistenciu, ale jeho mužstvo prehralo na ľade Washingtonu Capitals v zostave s Martinom Fehérvárym (24) 2:3 po samostatných nájazdoch.

Ružička sa stal prvým Slovákom, ktorý sa v novej sezóne zapísal do streleckej listiny. Obranca Noah Hanifin ho v piatej minúte našiel voľného medzi kruhmi a útočník prekonal brankára Darcyho Kuempera.

V zámorskej súťaži sa tak presadil prvýkrát od 4. decembra 2022, keď skóroval rovnako proti Washingtonu. V prvej tretine asistoval aj pri presilovkovom presnom zásahu, o ktorý sa postaral Dillon Dube a Flames viedli 2:0. Domáci v priebehu druhej časti vyrovnali a v samostatných nájazdoch ako jediný rozvlnil sieť Jevgenij Kuznecov.

Slovenský útočník odohral za hostí 15:07 minúty a okrem dvoch bodov si pripísal aj mínusový. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu. Ružička má po troch stretnutiach na svojom konte tri body (1+2). Svoj ofenzívny potenciál naznačil už v minulej sezóne, keď odohral v základnej časti 44 duelov s bilanciou šesť gólov a 14 asistencií.

V úvodnom zápase nastúpil proti Winnipegu Jets na poste centra štvrtej formácie, no v uplynulých dvoch stretnutiach ho zaradil tréner Ryan Huska do druhého útoku.

"Ešte je pred ním kus cesty, ale má sa kam posúvať. Musí si len dôverovať, aby podával konzistentné výkony. Vďaka svojim parametrom a spôsobu, akým si dokáže udržať puk, je dobrý vo viacerých situáciách. Niekedy je to na hráčovi, ako dobrý chce byť," uviedol kouč "plameňov" Huska pre oficiálnu webstránku klubu.

Fehérváry nastúpil v drese Capitals v druhej obrannej formácii a odohral 17:38 minúty. Zaznamenal tri hity a jednu strelu na bránku. Washington si v druhom zápase sezóny pripísal prvé víťazstvo. Prvý súťažný triumf na poste trénera dosiahol Spencer Carbery, ktorý 30. mája nahradil Petra Laviolettea.