Quick vyrovnal víťazné zápisy Hašeka, je 16. najlepší brankár histórie NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Quick vyrovnal víťazné zápisy Hašeka, je 16. najlepší brankár histórie NHL

Quick sa po najbližších dvoch výhrach dostane spomedzi Američanov na druhú priečku medzi brankármi, keď predbehne Millera.
Quick sa po najbližších dvoch výhrach dostane spomedzi Američanov na druhú priečku medzi brankármi, keď predbehne Millera.Profimedia
Američan Jonathan Quick vychytal v noci na utorok svoje 389. víťazstvo v zámorskej NHL. Tridsaťosemročný brankár sa 19 zákrokmi podieľal na víťazstve NY Rangers nad New Jersey (3:1) a v počte víťazstiev sa v historickej tabuľke vyrovnal na 16. mieste Čechovi Dominikovi Hašekovi.

Quicka prekonal iba v 58. minúte strelou švihom slovenský obranca Šimon Nemec, pre ktorého to bol tretí gól v profilige. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára stráca spomedzi brankárov narodených v USA iba dve víťazstvá na druhého Ryana Millera, štatistike kraľuje John Vanbiesbrouck (882).

V rovnakom stretnutí ukončil švédsky útočník Mika Zibanejad svoje 30-zápasové čakanie na gól v hre 5 na 5. Center elitného útoku Rangers otvoril skóre stretnutia a dosiahol na métu 20 gólov v prebiehajúcom ročníku.

Stal sa piatym hráčom v histórii organizácie, ktorý zaznamenal aspoň 20 presných zásahov v siedmych sezónach za sebou. Pridal sa k Rodovi Gilbertovi, Vicovi Hadfieldovi a Andymu Bathgateovi, najviac sezón s 20 gólmi v sérii si pripísal Jean Ratelle (8).

Hráči St. Louis presvedčivo zdolali Boston na jeho ľade (5:1). Blues strelili v TD Garden aspoň päť gólov prvýkrát od 7. marca 1991, keď na ľade Bruins remizovali 5:5. Tromi bodmi sa na triumfe hostí podieľal fínsky útočník Kasperi Kapanen, ktorý zároveň vyrovnal svoje bodové maximum v jednom stretnutí profiligy.