Seattle sa nevzdáva, vynútil si siedmy duel. Pavelski po Crosbym dobehol i Ovečkina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Seattle sa nevzdáva, vynútil si siedmy duel. Pavelski po Crosbym dobehol i Ovečkina
Eberle bol strojcom triumfu Seattlu.
Eberle bol strojcom triumfu Seattlu. Profimedia
Zatiaľ čo Východná konferencia spoznala svojich finalistov už v noci na sobotu, Západná si na prvého musí ešte počkať. Dallas nevyužil mečbal a na ľade Seattlu prehral 3:6. Víťaz siedmeho stretnutia si zmeria sily s lepším z dvojice Vegas - Edmonton.

Seattle Kraken - Dallas Stars 6:3

/stav série 3:3/

Seattle nehodil ručník do ringu a je naďalej v hre o postup do finále Západnej konferencie. Kraken zvládli každú z tretín pomerom 2:1, najväčší podiel na tom majú trojbodoví Jordan Eberle (2+1) a Eeli Tolvanen (1+2). Veľký krok k triumfu urobili domáci na začiatku druhej časti, keď dvomi gólmi zvýšili priebežný stav už na 4:1.

Za hostí sa opäť presadil veterán Joe Pavelski, ktorý udrel v presilovke a ešte znížil na 2:4, ale Stars sa na menšie manko nedotiahli. V júli už 39-ročný útočník vyrovnal rekord v počte gólov medzi aktívnymi hráčmi. Vo vyraďovacej časti ich dal 72, čo je rovnako ako doterajší líder Alexander Ovečkin. O gól menej má na konte Sidney Crosby.

Zaujímavosťou je, že ani jeden z troch brankárov nemal vyššiu úspešnosť zákrokov ako 90 %. Philipp Grubauer za Seattle iba 87 % (chytil 20 striel z 23), pôvodne chytajúci Jake Oettinger pustil za seba štyri strely z 18 (77,8 %) a rovných 90 % si zapísal do štatistík striedajúci gólman hostí Stewe Wedgewood (kryl deväť z desiatich pokusov). Záverečný zásah Kraken putoval už do prázdnej bránky.

Rozhodujúci siedmy duel sa hrá v noci na utorok.