Prekonal aj legendárneho Richarda. Epický Pavelski sám na Seattle nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prekonal aj legendárneho Richarda. Epický Pavelski sám na Seattle nestačil
Pavelski si noc užíval, ale domov odchádzal sklamaný.
Pavelski si noc užíval, ale domov odchádzal sklamaný.Profimedia
Hokejista Joe Pavelski z Dallasu sa stal vo veku 38 rokov a 295 dní najstarším hráčom so štyrmi gólmi v play-off NHL. Útočník vynechal po otrase mozgu predchádzajúcich päť stretnutí prvého kola proti Minnesote, no do zostavy sa vrátil vo veľkom štýle.

Plný adrenalínu

Krídelník druhej formácie skóroval najprv už po 145 sekundách hry a v záverečnej tretine znamenali jeho zásahy vyrovnanie z 2:4 na 4:4. Z prvého víťazstva v sérii sa vo finále tešili hráči Kraken.

"Je úžasné vrátiť sa späť do hry takýmto spôsobom. Počas rozcvičky som cítil adrenalín a nadšenie. Bojovali sme celý večer, no nakoniec sme prehrali," povedal Pavelski pre nhl.com.

Dallas - Seattle 4:5 pp

Prepísal míľnik velikána

Pavelski prekonal rekord legendárneho Mauricea Richarda, ktorému sa štvorgólový večer podaril vo veku 35 rokov a 245 dní v prvom stretnutí finále v roku 1957. Vtedy jeho Montreal vyhral proti Bostonu 5:1 a zvládol sériu 4:1. Držiteľ striebornej medaily zo ZOH 2010 zároveň vyrovnal klubový zápis Denisa Gurjanova v počte gólov v jednom zápase play-off (prvé kolo 2020 proti Calgary).

Tréner Stars Pete DeBoer pochválil svojho zverenca po štvorgólovom koncerte: "Epické. Svoju úlohu si splnil nad plán. Snažil sa nás potiahnuť k víťazstvu, no nezvládli sme to. Bol najstarší hráč na ľade, ale bol zďaleka najlepší z oboch tímov. To je Joe."

Súpera pochválil

Tretí najproduktívnejší hráč Dallasu zo základnej časti (77) utrpel otras mozgu aj v play-off v roku 2019. "Musíte ísť na to pomaly a počúvať svoje telo. Každý mi pomáhal, aby som sa mohol čo najskôr vrátiť do hry. Cieľom bolo, aby som sa cítil každý deň lepšie," uviedol Pavelski, ktorý vyzdvihol výkon Seattlu:

"Majú dobrý tím a štyri vyrovnané formácie. Hrajú rýchly hokej a keď získajú puk, snažia sa hneď zaútočiť a skórovať."

Hráči Kraken postúpili vo svojej druhej sezóne v profilige premiérovo do vyraďovacej časti a v 1. kole vyradili obhajcu titulu z Colorada 4:3 na zápasy. Druhý duel série medzi Dallasom a Seattlom je na programe v noci na piatok opäť na ľade Stars o 3:30.

Dallas - Seattle, 2. zápas