Stastny posunul ďalej Carolinu, v 2. kole aj Dallas. Osud Bostonu rozhodne siedmy duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stastny posunul ďalej Carolinu, v 2. kole aj Dallas. Osud Bostonu rozhodne siedmy duel

Stastny (nad brankárom vľavo) sa raduje z víťazného zásahu.
Stastny (nad brankárom vľavo) sa raduje z víťazného zásahu.Profimedia
Noc z piatka na sobotu priniesla v NHL ďalších dvoch postupujúcich do 2. kola play-off. Slováci v zápasoch nefigurovali.

New York Islanders - Carolina Hurricanes 1:2 pp

/ stav série 2:4 - postupuje Carolina /

Carolina sa stala prvým postupujúcim tímom z Východnej konferencie do 2. kola. Vo vyrovnanom šiestom súboji série porazila New York Islanders gólom Paula Stastneho z predĺženia. Syn slovenskej legendy Petra Šťastného skóroval prakticky z nulového uhla.

Hralo sa dokopy 66 minút, počas nich dosiahli percentuálnu úspešnosť zákrokov vo výške 97,1 % gólman hostí Frederik Andersen a domáci muž v maske Iľja Sorokin 95,1 %. Zneškodnili 33, respektíve 39 striel.

Hurricanes budú teraz čakať na protivníka v druhom kole. Stane sa ním jeden z dvojice New Jersey Devils - New York Rangers. Bližšie k postupu je tím Tomáša Tatara.

Florida Panthers - Boston Bruins 7:5

/ stav série 3:3 /

Dvanásť gólov, to sa len tak ľahko v play-off nevidí. Žiaden z celkov neodskočil súperovi na viac ako jeden gól, zmenilo sa to až zásahom do prázdnej bránky na konečných 7:5. Bostonu nepomohli štyri asistencie Brada Marchanda či tri body (2+1) Tylera Bertuzziho

Za Floridu mal rovnakú bilanciu - dva góly a prihrávka - Matthew Tkachuk. Panthers sú na prahu prekvapenia, keď sériu s víťazom základnej časti doniesli až do siedmeho stretnutia. Podarí sa im zvíťaziť aj po štvrtýkrát?

Minnesota Wild - Dallas Stars 1:4 

/ stav série 2:4 - postupuje Dallas /

Z nasledujúcich dvoch súbojov Západnej konferencie vznikne vzájomná dvojička v 2. kole play-off. Dallas držal Minnesotu na dištanc, dovolil jej skórovať iba raz a zaslúžene postúpil ďalej. Na svojho soka si ale počká.

Wild nepomohla ani výmena gólmanov po druhej tretine, keďže Stars už len pečatili triumf do prázdnej bránky. Na druhej strane Jake Oettinger dosiahol úspešnosť zákrokov 95,7 %. 

Seattle Kraken - Colorado Avalanche 1:4

/ stav série 3:3 /

Seattle nevyužilo výhodu domáceho prostredia a séria s Coloradom sa presunie k favoritovi. Za Kraken síce otvoril skóre Vince Dunn, ale Mikko Rantanen vyrovnal 20 sekúnd pred prvou prestávkou. 

Po zmene strán sa presadili dvaja hráči Avalanche, v tretej dvadsaťminútovke padol zásah už iba do prázdnej svätyne v podaní dvojgólového Artturiho Lehkonena.