Šesťbodový Kučerov, Kaprizov vyrovnal Gáboríka. Makar stále bod od rekordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šesťbodový Kučerov, Kaprizov vyrovnal Gáboríka. Makar stále bod od rekordu

Nikita Kučerov má za sebou šesťbodovú noc.
Nikita Kučerov má za sebou šesťbodovú noc.Profimedia
Na prvé miesto kanadského bodovania zámorskej NHL sa po nočných zápasoch vyšvihol útočník Tampy Bay Nikita Kučerov (30). K hladkému víťazstvu na ľade Caroliny 8:2 prispel dvomi gólmi a štyrmi asistenciami, po ktorých upravil svoj bodový súčet v sezóne na 35. Zároveň sa dostal 15. gólom v sezóne dostal na prvé miesto medzi strelcami.

Kučerov vedie štatistiky NHL

Kučerov zažíva vydarený úvod sezóny, v ktorom má po 20 zápasoch 35 kanadských bodov (15+20). Ak by si udržal nastolené tempo, atakoval by 140 bodov, čo by bolo jeho nové kariérne maxium. Ním je zatiaľ 128 bodov zo sezóny 2018/2019. Kučerov zažiaril proti Caroline, v ktorej sa Tampa Bay prezentovala zriedkavo vídanou úspešnosťou streľby.

Na osem gólov potrebovala iba 14 striel na bránku. Ruský útočník sa šiestimi bodmi dostal cez 30-bodovú métu a dosiahol ju v dvadsiatom zápase sezóny, čo bol jeho druhý najlepší výkon v kariére.

Tretiu desiatku bodov rýchlejšie zavŕšil iba v ročníku 2017/2018, keď na ňu potreboval 18 duelov. V histórii Lightning bol rýchlejší len jeho spoluhráč Steven Stamkos, ktorý ju dosiahol v rovnakej sezóne v sedemnástom stretnutí.

Kaprizov ako Gáborík

Útočník Minnesoty Wild Kirill Kaprizov skóroval v šiestom stretnutí proti Coloradu po sebe, počas ktorých nazbieral celkovo osem presných zásahov. Vyrovnal tým klubové rekordy, ktoré držia bývalý slovenský útočník Marián Gáborík a Američan Brian Rolston, ktorí skórovali v šiestich zápasoch po sebe proti Phoenixu (Arizone), resp. Los Angeles.

McDavid s bodovo najlepším zápasom

Najproduktívnejší hráč NHL uplynulej sezóny 2022/2023 Connor McDavid nazbieral v nočnom zápase na ľade Washingtonu štyri kanadské body za asistencie. Bol to pre neho bodovo najúspešnejší zápas v sezóne a zároveň prvý, v ktorom mal viac ako dva body.

V druhej tretine prihral na všetky tri góly "olejárov", pričom išlo už o jeho 22. trojbodovú tretinu v kariére. V klubovej histórii ich dosiahli viac iba traja hráči, rekordér je Wayne Gretzky so 101 troj a viacbodovými tretinami.

Obranca Colorada Cale Makar nebodoval pri víťazstve 3:2 na ľade Minnesoty a naďalej mu ostáva získať jeden bod, aby vytvoril nový rekord v počte bodov obrancu v mesiaci november.

Zatiaľ nazbieral v 10 zápasoch 20 kanadských bodov (2+18), čím vyrovnal zápis Raya Bourquea z novembra roku 1984. "Lavíny" odohrajú do konca mesiaca ešte dva zápasy - doma proti Calgary a Tampe Bay.