Skalp Bostonu a tisícka tvrdosti pre Černáka, Ottawa vstúpila do zápasu ako víchor

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skalp Bostonu a tisícka tvrdosti pre Černáka, Ottawa vstúpila do zápasu ako víchor
Černák mal dôvod na dvojitú radosť.
Černák mal dôvod na dvojitú radosť.Profimedia
Erik Černák (26) si v drese Tampy pripísal zaujímavý míľnik, ktorý ho mohol tešiť o to viac, že bol okorenený triumfom nad Bostonom. Ottawa nenechala nič na náhodu a nádeje Buffala na domáce víťazstvo zmarila ukážkovým úvodom súboja.

Tampa - Boston 3:1

Amalie Arena hostila stretnutie, ktoré sľubovalo predstavenie kvalitných tímov. Lightning sa snažia udržať si miesto medzi elitou a postúpiť do play-off, Bruins zvádzajú boj o čelo Východnej konferencie. Prvé dva vzájomné duely oboch kádrov ponúkli po deväť a desať gólov, tentoraz to v tomto smere bolo o čosi chudobnejšie.

V meraní síl sa nenašiel jediný protagonista, ktorý by zaznamenal viac ako jeden kanadský bod. Súčasťou druhej obrannej dvojice Tampy bol Erik Černák, na ľade si odkrútil 20:24 min a tešil sa z cenného skalpu silného oponenta. Okrem toho mohol mať radosť aj z dosiahnutia zaujímavej méty - zaknihoval svoj tisíci kariérny bodyček. Podarilo sa mu to ako štvrtému v dejinách klubu. Jeho mužstvo delí od konca základnej časti posledných desať vystúpení.

Buffalo - Ottawa 2:6

Malú nádej na postup do vyraďovacej časti majú aj Sabres, no po súboji so Senators je ešte o niečo menšia. Hostia sa prezentovali viac než vydareným vstupom do zápasu, keď v rozmedzí tretej až deviatej minúty zaťažili konto súpera štyrmi presnými zásahmi. V závere úvodného dejstva zvyšoval Tkachuk už na 5:0 z pohľadu Ottawy.

V nasledujúcich 40 minútach sa na listinu strelcov zapísali ďalšie tri mená - o osem gólov sa postaralo osem rôznych hráčov. Káder z hlavného mesta Kanady tak vyrovnal bilanciu tohtosezónnych vzájomných stretov s Buffalom na 2:2.