Slafkovského 14. gól sezóny. Návrat Regendu pokazil päťbodový Bedard, Pospíšil a Tatar bodovali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovského 14. gól sezóny. Návrat Regendu pokazil päťbodový Bedard, Pospíšil a Tatar bodovali
Slafkovský sa dočkal ďalšieho zásahu.
Slafkovský sa dočkal ďalšieho zásahu.Profimedia
Do zápasového diania zámorskej profiligy zasiahla štvorica Slovákov. Z víťazstva sa tešil iba Juraj Slafkovský (19), ktorý Montrealu pomohol gólovým zápisom. Pavol Regenda (24) musel sledovať produktívne vystúpenie Conora Bedarda (18). Martin Pospíšil (24) a Tomáš Tatar (33) si pripísali asistencie, ich tímy ale zaknihovali vysoké prehry.

Montreal - Columbus 3:0

Štadión Bell Centre hostil tretí tohtosezónny duel mužstiev Canadiens a Blue Jackets. V doterajších dvoch prípadoch sa tešil Montreal. Bolo to tak aj do tretice, keď domáci uspeli v súboji tímov z dolných poschodí Východnej konferencie. Po dvoch asistenciách zo stretu s Torontom sa tentoraz Juraj Slafkovský prezentoval presným zásahom.

Počas presilovej hry po prihrávke Mathesona napriahol a razantnou strelou zvyšoval na 2:0. Okrem 14. gólu v aktuálnom ročníku ho mohlo tešiť aj víťazstvo, ku ktorému značne prispel aj brankár Cayden Primeau. Americký gólman sa blysol čistým kontom - kryl všetkých 41 streleckých pokusov hostí.

Chicago - Anaheim 7:2

Ďalšie meranie síl horšie postavených tímov sa konalo v United Center. Na ľad Blackhawks pricestoval káder Ducks, v ktorého radoch sa opäť objavil aj Pavol Regenda. Pred viac ako 18-tisíc divákmi sa zrodil jednoznačný triumf domáceho mužstva. Do rúk to zobralo najmä produktívne trio.

Draftová jednotka Conor Bedard sa blysla parádnym vystúpením. Kanaďan si premiérovo v NHL pripísal päť individuálnych bodov za gól a štyri asistencie. Úspešne svojmu mladému kolegovi sekundovali Foligno so štyrmi gólovými prihrávkami a Kurashev s bilanciou 2+2. Regenda nebodoval, odohral 11:03 min.

Calgary - Colorado 2:6

Po decembrovej 11-gólovej prestrelke s výhrou Colorada 6:5 sa celky Flames a Avalanche stretli opäť. Hosťom sa znovu podarilo zaťažiť konto súpera šiestimi kúskami. Päť z nich namierili do bránky domáceho mužstva počas druhej tretiny, ktorou si výrazne pomohli k víťazstvu. Žiarili hlavne štvorbodový Rantanen (2+2) a trojbodový Ničuškin (1+2). V drese Calgary zaknihoval Martin Pospíšil asistenciu pri góle na 1:1. Na ľade strávil takmer 18 minút.

Seattle - Vegas 4:5 pp

Veľmi blízko k triumfu bol tím Kraken, ktorý ešte v poslednej minúte stretnutia s Golden Knights viedol 4:3. Sedemnásť sekúnd pred záverom ale všetko zmenil Marchessault, svojím druhým gólom v zápase vyrovnal a duel poslal do predĺženia. Po troch minútach extra času sa presadil Eichel a rozhodol o úspechu Vegas. Tomáš Tatar zaznamenal šiestu asistenciu v drese Seattlu, keď pomáhal ku zásahu na 2:2. Na klzisku si odkrútil 13:11 min. Jeho mužstvo sa tak nepriblížilo k TOP 8 západu.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Detroit 7:3

Carolina - NY Rangers 0:1

Ottawa - Pittsburgh 2:1 pp

Philadelphia - San Jose 3:2

Dallas - Florida 3:4

Minnesota - Arizona 4:1