Slafkovského piata asistencia sezóny pomohla k obratu, Rangers s náskokom na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovského piata asistencia sezóny pomohla k obratu, Rangers s náskokom na čele

Aktualizované
Gólman Columbusu Elvis Merzlikins zneškodňuje jednu z dvoch striel Slafkovského v zápase.
Gólman Columbusu Elvis Merzlikins zneškodňuje jednu z dvoch striel Slafkovského v zápase.Profimedia
Noc zo stredy na štvrtok priniesla v zámorskej NHL tri duely. V prvom z nich sa tešil z triumfu Juraj Slafkovský (19), v poslednom hájil slovenské farby Martin Fehérváry (24).

Columbus - Montreal 2:4

Slafkovský pomohol piatou asistenciou v sezóne a celkovo siedmym bodom k triumfu nad Columbusom, keď bol súčasťou akcie, ktorá znamenala vyrovnanie na 2:2. Jednotka minuloročného draftu dvakrát vystrelila na bránku a pridala jeden hit počas 15:16 minúty na ľade. V zápise o stretnutí figuroval Slafkovský na krídle druhého útoku spolu s Caufieldom a Dvorakom.

Canadiens o triumfe rozhodli v posledných troch minútach, rozhodujúcu trefu strelil v čase 57:03 Joel Armia. Jediným dvojbodovým hráčom bol obranca hostí Matthew Matheson, ktorý nazbieral dve asistencie. 

Habs vyhrali tretí z ostatných štyroch duelov, vo Východnej konferencii im patrí 12. priečka s 22 bodmi. Blue Jackets sú v rovnakej tabuľke na 15. pozícii s 18 bodmi, no odohrali o dva súboje naviac. 

NY Rangers - Detroit 3:2

Skóre v tretej tretine museli otáčať aj hokejisti Rangers, čo sa im úspešne podarilo. Dva body si pripísali domáci K'Andre Miller (1+1) a Alexis Lafrenière (0+2). Newyorčania sa na východe osamostatnili na čele pred Bostonom, keď nazbierali v 21 dueloch 33 bodov, Bruins majú o dva menej. Detroit prehral po sérii troch výhier.

Patrick Kane, ktorý v predchádzajúcich dňoch oznámil podpis jednoročnej zmluvy s Red Wings, korčuľoval v stredu prvý raz s novým tímom. Ako možný dátum návratu na súťažný ľad označil stretnutia s Buffalom (6. december) a San Jose (8. december).

Los Angeles - Washington 1:2

O víťazstvo hostí sa postarala tretia formácia v zložení Anthony Mantha, Connor McMichael a Alexej Protas. Prví dvaja menovaní odchádzali s bilanciou 1+1, Protas mal dve asistencie. Los Angeles prehrávalo od konca druhej tretiny, Anžemu Kopitarovi nebol v tretej časti hry uznaný gól v čase 51:10.

Martin Fehérváry bol súčasť prvého obranného páru Washingtonu. Zaknihoval plusový bod, tri hity a tretí najvyšší ice-time zápasu (druhý z Capitals) - 20:54 minúty.