Slafkovský bodoval piaty raz po sebe, Fehérváry si vytvoril sezónne maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovský bodoval piaty raz po sebe, Fehérváry si vytvoril sezónne maximum
Aktualizované
Slafkovský si vylepšil štatistiky, ale tešiť z výhry sa nemohol.
Slafkovský si vylepšil štatistiky, ale tešiť z výhry sa nemohol.Profimedia
Hokejisti Montrealu prehrali v nedeľnom zápase zámorskej NHL na domácom ľade proti St. Louis vysoko 2:7. Washington doma podľahol hráčom Vancouveru.

Montreal - St. Louis 2:7

Slovenský útočník Juraj Slafkovský zaznamenal jednu asistenciu, krásnou prihrávkou cez os ihriska nabil kapitánovi Suzukimu. Bol to jeho 24. bod v sezóne (10+14). Bodovú šnúru natiahol už na päť stretnutí, čo je jeho osobný rekord v NHL. Okrem toho bol raz vylúčený za držanie.

Na ľade strávil dvadsať minút a tri sekundy, bol piatym najvyťažovanejším hráčom svojho mužstva, vyslal tri strely, rozdal dva hity a pripísal si jeden plusový bod. Slafkovský nazbieral za uplynulých 10 duelov rovnaký počet bodov (6+4).

Montreal však doma prehral. St. Louis malo stretnutie pod kontrolou, nakoniec strelilo sedem gólov. O dva sa postaral Kyrou, ktorý sa dostal na hranicu sto presných zásahov v NHL. Až štyrikrát asistoval obranca Krug. Hráči St. Louis zvíťazili na ľade súpera piatykrát v sérii a v tabuľke Západnej konferencie im patrí ôsma priečka, Montreal je vo Východnej konferencii trinásty.

 Washington - Vancouver 2:3 pp

Slovenský obranca Martin Fehérváry nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals a bol druhým najvyťažovanejším hráčom svojho tímu. Na ľade strávil 24 minút a 20 sekúnd, čím si vytvoril sezónne maximum. Rozdal tri hity, vyslal jednu strelu a pripísal si jeden mínusový bod. Jeho Washington síce dotiahol duel do predĺženia, ale päť sekúnd pred jeho koncom rozhodol Miller. Domáci Alexander Ovečkin skóroval v piatom stretnutí po sebe, zaznamenal trinásty gól v sezóne.