Slováci pri prestrelkách. Ružička naštartoval Flames, Nemec a Slafkovský asistovali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci pri prestrelkách. Ružička naštartoval Flames, Nemec a Slafkovský asistovali

Ružička zavelil k obratu skóre.
Ružička zavelil k obratu skóre.Profimedia
Prípravné duely NHL pokračovali ďalšími siedmimi zápasmi. V troch z nich sa objavili slovenskí hokejisti a zakaždým z toho bola výhra i zápis do bodovej listiny. Najvýraznejšie dal o sebe vedieť gólový Adam Ružička (24) vo farbách Calgary.

New Jersey - NY Islanders 6:5

Devils majú za sebou štyri prípravné strety, z ktorých v dvoch padlo šesť gólov a v ďalších dvoch po päť presných zásahov. Proti Islanders však odohrali súboj, v ktorom bol každý zo spomínaných počtov gólových rán k videniu dokonca na každej strane.

Najvýraznejšie pridal ruku k dielu domáci útočník Jesper Bratt - Švéd zaknihoval bilanciu 3+1. Bez kanadského bodu neostal ani Šimon Nemec, slovenský obranca asistoval pri zvýšení náskoku hostiteľa na 5:3. Po poriadnej prestrelke sa z piateho víťazstva po sebe tešilo New Jersey, ktoré ostáva nezdolané.

Toronto - Montreal 4:5

Diváci sa rozhodne nenudili ani v Toronte. Tamojšia Scotiabank Arena privítala viac ako 18-tisíc fanúšikov, ktorí mohli vidieť až deväť gólových radostí, oni sa ale potešili iba štyrikrát. Canadiens dokázali vsietiť o jeden presne mierený strelecký pokus viac. Ten rozhodujúci prišiel po 31 sekundách predĺženia, keď sa presadil Nick Suzuki.

Individuálne štatistiky si jemne prikrášlil aj Juraj Slafkovský. Bol súčasťou druhej ofenzívnej formácie, na ľade strávil 13 minút i 39 sekúnd a zaknihoval asistenciu pri znížení na 3:4. Pre Montreal to bola druhá výhra z ostatných piatich duelov.

Calgary - Winnipeg 5:4

Aj tretia prestrelka zámorského večera mala v bodovom scenári slovenské zastúpenie. Postaral sa o to Adam Ružička, ktorý gólovou ranou na 2:3 zavelil v 32. minúte k obratu Flames. Spoluhráči to nenechali bez povšimnutia a už o pár okamihov Calgary viedlo 4:3. Slovenský útočník si odkrútil 13:45 min a na konci sa mohol radovať zo štvrtého tímového triumfu v príprave.

Ďalšie výsledky:

Pittsburgh - Ottawa 0:3

Columbus - St. Louis 5:3

Philadelphia - Boston 3:1

Seattle - Edmonton 1:4