Stamkos pokoril stobodovú métu v play-off. Marchand prepísal historické tabuľky Bruins

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stamkos pokoril stobodovú métu v play-off. Marchand prepísal historické tabuľky Bruins

Stamkos ťahá Tampu v play-off.
Stamkos ťahá Tampu v play-off.Profimedia
Hokejoví útočníci Brad Marchand (35) z Bostonu a Wyatt Johnson (20) z Dallasu vylepšili v NHL klubové rekordy. V sobotu večer a v noci na nedeľu sa hrali štyri zápasy, po ktorých ešte nie je známy ani jeden účastník 2. kola. Tampa Bay a New York Islanders znížili s Floridou, resp. s Carolinou na 1:3, prvý zápas v sérii vyhral aj Dallas, keď s Vegas znížil na 1:2 a Boston sa ujal v sérii s Torontom vedenia 3:1.

Steven Stamkos (50) sa vďaka dvom gólom dostal pred Ondřeja Paláta (48) na druhé miesto v histórii Tampy v počte strelených gólov v play-off. Na čele klubového poradia je Nikita Kučerov (53). Kapitán Stamkos sa zároveň stal tretím hráčom bleskov s minimálne 100 bodmi v bojoch o Stanleyho pohár. V tomto klube sú aj Kučerov a Victor Hedman.

Kučerov (0+3) sa stal piatym hráčom histórie bojov o Stanley Cup, ktorý nazbieral aspoň tri asistencie v jednom zápase desaťkrát. Okrem neho to dosiahli len Wayne Gretzky (28), Mark Messier (12), Paul Coffey (11) a Doug Gilmour (11).

Matthew Tkachuk (0+2) ako tretí hráč v histórii Panthers zaznamenal 10 viacbodových zápasov v play-off. Okrem neho to dokázali aj Carter Verhaeghe (11) a Aleksander Barkov (10).

Kapitán Bostonu Marchand zaznamenal v sérii s Torontom už osem bodov (3+5) a stanovil nový rekord v histórii Bruins. Vo vyraďovacej časti strelil 56 gólov a prekonal doterajší najlepší zápis klubovej ikony Cama Neelyho.

Vo Vegas rozhodol o víťazstve Dallasu (3:2 pp) mladý útočník Wyatt Johnston. Vo veku 20 rokov a 349 dní sa stal najmladším hráčom v histórii organizácie Dallas Stars/Minnesota North Stars, ktorý rozhodol v predĺžení v play-off. Doterajší rekord držal Steve Ott (21 rokov, 237 dní v roku 2004).