Tampa Bay s aktívnym Černákom zavrhla prvý mečbal súpera, Islanders rozhodli v predĺžení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tampa Bay s aktívnym Černákom zavrhla prvý mečbal súpera, Islanders rozhodli v predĺžení

Aktualizované
Černák (vľavo) a Sergačev (v strede) gratulujú Hagelovi ku gólu.
Černák (vľavo) a Sergačev (v strede) gratulujú Hagelovi ku gólu.Profimedia
Hokejisti Tampy Bay spoločne so slovenským obrancom Erikom Černákom (26) odvrátili prvý mečbal Floridy v 1. kole play-off NHL a vynútili si piaty duel. Rovnaký kúsok sa podaril po zásahu v druhom predĺžení aj hráčom NY Islanders proti Caroline, zatiaľ čo dva mečbaly získal Boston, ktorý vedie v sérii proti Torontu 3:1 na zápasy.

Tampa Bay - Florida 6:3

/stav série 3:1/

Lightning mali výborný vstup, keď vyhrávali 3:0, v polovici stretnutia 4:1, ale dva góly Panthers súboj zdramatizovali. Domáci triumf nakoniec poistili, tri body zaznamenali celkovo štyria hokejisti - Brandon Hagel (2+1), Victor Hedman (0+3), Nikita Kučerov (0+3) a Brayden Point (1+2). Dvakrát sa do čierneho trafil Steven Stamkos.

Černák figuroval v druhej obrannej formácii, odohral 21:37 minúty. Zaknihoval dva plusové body a opäť bol aktívny, keď rozdal 10 hitov - najviac zo všetkých hráčov. Jeho defenzívnym partnerom bol Michail Sergačev, ktorý odohral prvý duel od 8. februára a len druhý od 20. decembra 2023. Návrat oslávil ziskom asistencie.

Florida síce neuspela, ale k dispozícii má ďalšie dva mečbaly - prvý v noci na utorok na domácom ľade.

NY Islanders - Carolina 3:2 pp

/stav série 3:1/

UBS Arenu rozjasal zásahom v čase 81:24, teda na začiatku druhého predĺženia, Matthew Barzal, ktorý skóroval aj v riadnom hracom čase. Na obe trefy mu asistoval Bo Horvat. Obrovskou oporou Newyorčanov bol brankár Semjon Varlamov, ktorý kryl 42 zo 44 pokusov Caroliny (úspešnosť 95,5 %).

Hurricanes tak postihol rovnaký osud ako Floridu, postup do druhého kola play-off budú môcť spečatiť pred vlastnými divákmi v noci na stredu.

Toronto - Boston 1:3

/stav série 1:3/

To isté platí aj o Bostone, ktorý sa v noci na stredu predstaví v TD Garden aj s prvým mečbalom proti Torontu. Brad Marchand sa vo štvrtom zápase série zapísal do streleckej listiny gólom, na jeden zásah aj asistoval.

Bruins môžu ďakovať Jeremymu Swaymanovi, ktorý chytil 24 z 25 pokusov protivníka (96 %). Naopak, Iľja Samsonov sa porúčal z bránkoviska po dvoch tretinách s úspešnosťou 82,4 %. Nahradil ho Joseph Woll, ktorý síce už neinkasoval, ale to už hostia hru tvoriť nemuseli.

Vegas - Dallas 2:3 pp

/stav série 2:1/

Wyatt Johnston otvoril skóre tretieho súboja proti Vegas a následne ho aj v predĺžení v čase 76:22 zatvoril. Kanaský krídelník prvej formácie sa postaral o to, že Dallas znížil vedenie obhajcu trofeje v sérii na 1:2 na zápasy. Obrancovia Miro Heiskanen na strane Stars a Brayden McNabb z Golden Knights dali zhodne gól a na jeden prihrávali.