Tatar a Halák v jednom tíme? Colorado vstupuje na trh s brankármi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar a Halák v jednom tíme? Colorado vstupuje na trh s brankármi

Stane sa Halák členom Colorada?
Stane sa Halák členom Colorada?Profimedia
Tomáš Tatar (32) si niekoľko dní dozadu našiel nový klub, ktorým sa stalo Colorado Avalanche a zdá sa, že by nemusel byť jediný Slovák v Denveri. Tam by mohol teoreticky smerovať aj Jaroslav Halák (38).

Cesta vedie cez Čecha

S touto informáciou prišiel renomovaný zámorský insider Frank Seravalli, ktorý informuje, že "lavíny" môžu prísť o Pavla Francouza.

Český gólman sa stále nezotavil z letnej operácie a nie je jasní, kedy bude k dispozícii. Organizácia má možnosť posunúť do pozície dvojky Fína Justusa Annunena, ale ten v doterajších štyroch štartoch na úrovni NHL neoslnil.

Nemal ideálne čísla a vyzerá to tak, že na dlhodobejšiu stáž v profilige to zatiaľ nie je. Preto sa začína spomínať snaha Colorada posilniť brankásky post. Jaroslav Halák sa javí ako ideálna možnosť. Zastával by pozíciu dvojky za jasnou jednotkou Alexandarom Georgijevom, rodák z Bulharska už v minulom ročníku odchytal cez 60 stretnutí základnej časti.

To by mohla byť ideálna príležitosť pre slovenského gólmana. Ak by navyše Avalanche okrem Landeskoga zapísali na listnu dlhodobo zrazených hráčov aj Francouza, tak "ušetria" ďalšie dva milióny amerických dolárov pod platovým stropom. Bez toho majú momentálne voľných len 500-tisíc dolárov.

Možností je viac

Druhou z pravdepodobných možností pre Colorado je výmena a snaha získať Caseyho DeSmitha. Američan bol dlhodobo dvojkou Pittsburghu, ale pri veľkej trojvýmene, ktorej hlavnou hviezdou sa stal Erik Karlsson, putoval do Montrealu a ten sa netají, že chce preriediť bránkovisko.

Aktuálne má pod zmluvou až štvoricu maskovaných mužov s kvalitami byť súčasťou tandemu na úrovni NHL. Okrem DeSmitha to sú Jake Allen, Samuel Montembeault a Cayden Primeau.

V minulej sezóne odchytal Halák za Rangers celkovo 25 stretnutí za jasnou jednotkou Igorom Šesťorkinom. Na pozícii ho nahradil Jonathan Quick. Predtým mal ako člen Vancouveru 17-zápasovú a v Bostone 19-zápasovú sezónu.

Štyrikrát v kariére zažil ročník s aspoň 50 duelmi. Ani raz síce neklesol pod hranicu 90-percentnej úspešnosti, no minulé dve sezóny boli v tomto smere najhoršie (90,2 % a 90,3 %).