Tatar opäť dvojbodový, víťazným gólom rozhodol o triumfe Seattlu. Ružička s asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar opäť dvojbodový, víťazným gólom rozhodol o triumfe Seattlu. Ružička s asistenciou

Tatar sa pomaly dostáva do formy.
Tatar sa pomaly dostáva do formy.Profimedia
Vianočný program NHL si pripravil nádielku štrnástich predstavení. Do akcie zasiahli aj slovenskí hokejisti, najvýraznejšie rezonovalo meno Tomáša Tatara (33), ktorý sa znovu zaskvel bilanciou 1+1. Kanadský bod smeroval aj k menu Adama Ružičku (24), víťazstvo mu to ale neprinieslo.

New Jersey - Detroit 3:2

Devils nechceli svojim fanúšikom na Vianoce darovať štvrtú prehru na domácom ľade po sebe. Štadión Prudential Center hostil ich súboj proti Red Wings. Plán hostiteľom napokon vyšiel, k pretrhnutiu šnúry troch prehier výrazne prispel dvojgólový Timo Meier. Za hostí sa piatou trefou po veľkom prestupe do nového dresu prezentoval Patrick Kane. Pre Američana to bol štvrtý presný zásah z poslednej trojice duelov. V prvej obrane víťazného celku bol opäť aj Šimon Nemec, odkrútil si takmer 21 minút.

Washington - Tampa 1:2 sn

Capitals si v ostatných troch vystúpeniach zakaždým vyskúšali hru v predĺžení, inak to nebolo ani proti tímu Lightning. V súboji slovenských obrancov sa napokon mohol tešiť Erik Černák, odohral 23:40 min a o triumfe hostí rozhodol v samostatných nájazdoch jeho kolega Hedman. Martin Fehérváry si v elitnej defenzívnej dvojici Washingtonu pripísal 22 minút a 11 sekúnd.

Anaheim - Seattle 2:3

Tomášovi Tatarovi zatiaľ zmena prostredia prospieva. V nových farbách mužstva Kraken sa už druhýkrát prezentoval gólom i asistenciou a v štyroch zápasoch má na konte totožný počet kanadských bodov. Skúsený Slovák tentoraz rozhodol o výhre svojho celku, keď v 49. minúte strelil tretí zásah hostí. O pár minút neskôr sa hokejovým skvostom blysol Zegras. Jeho parádička však znamenala už len upravenie konečnej podoby výsledku.

Los Angeles - Calgary 5:3

Kings si išli svoje sily zmerať s celkom, ktorý prichádzal s tromi výhrami v rade. Flames sa s týmto súperom stretli po takmer deviatich mesiacoch. Vo farbách hostí do merania síl naskočili aj Martin Pospíšil a Adam Ružička. Prvý menovaný strávil na ľade necelých 10 minút, osobné štatistiky si nevylepšil. Ružička odohral o minútu viac a asistenciou sa podieľal na trefe Colemana, ktorá znížila stratu hostí na jeden gól. Body však nakoniec ostali v Los Angeles.

Ďalšie výsledky:

Nashville - Dallas 2:3

Florida - Vegas 4:2

Columbus - Toronto 1:4

Minnesota - Boston 3:2

Ottawa - Pittsburgh 5:4 pp

Carolina - NY Islanders 4:5

NY Rangers - Buffalo 4:3 pp

St. Louis - Chicago 7:5

Colorado - Arizona 4:1

Vancouver - San Jose 7:4