Tisíca výhra Floridy, míľnikový nájazd Spronga a žiara Nylandera pred očami rodiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tisíca výhra Floridy, míľnikový nájazd Spronga a žiara Nylandera pred očami rodiny

Nylander sa svojim rodákom predviedol trojbodovým výkonom.
Nylander sa svojim rodákom predviedol trojbodovým výkonom.TASR
Hokejisti Floridy dosiahli v nočnom zápase NHL svoje jubilejné 1000. víťazstvo v základnej časti. Podarilo sa im to na ľade Anaheimu po triumfe 2:1. Míľnik dosiahol aj holandský útočník Daniel Sprong (26) z Detroitu, ktorý sa stal prvým hráčom s gólom z trestného strieľania v zápase NHL mimo Severnej Ameriky.

Panthers pôsobia v NHL od roku 1993. Po piatkovom zápase majú v základnej časti bilanciu 1000 víťazstiev, 142 remíz, 223 prehier po predĺžení (alebo sam. nájazdoch) a 925 prehier v riadnom hracom čase.

Útočník Toronta William Nylander prispel gólom a dvomi asistenciami k víťazstvu nad Detroitom a predĺžil tým svoju bodovú sériu od začiatku sezóny už na 16 zápasov v rade. Bol to pre neho tretí trojbodový večer aktuálneho ročníka, tentoraz však špeciálny, keďže zažiaril pred publikom v rodnom Švédsku počas zápasu Global Series.

"Sústredím len na to, aby som tvrdo pracoval a aby sa darilo tímu. To je vždy najdôležitejšie," povedal Nylander, na ktorého sa prišla pozrieť aj jeho stará mama. Tá videla svojho vnuka hrať duel NHL vôbec prvýkrát v živote.

Jeho séria minimálne s jedným bodom od štartu ligového kolotoča 2023/24 je 11. najdlhšia v histórii NHL a zároveň najdlhšia v dejinách Maple Leafs. Rekord drží Wayne Gretzky, ktorý bodoval v úvodných 51 dueloch sezóny 1983/84.

Pre útočníka Detroitu J. T. Comphera to bol už šiesty súboj základnej časti NHL mimo Severnej Ameriky. Vyrovnal tým doterajšie maximá obrancov Erika Johnsona a Ryana McDonagha. Brankár Winnipegu Connor Hellebuyck pomohol 25 zákrokmi k triumfu Jets nad Buffalom Sabres. Dosiahol tým svoj 246. víťazný zápas, čím sa v historickom poradí amerických brankárov vyrovnal Jimmymu Howardovi. Na čele poradia je Ryan Miller s 391 výhrami.