Tisícový Černák, skvelá marcová forma Tampy a šesťminútová gólová smršť Ottawy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tisícový Černák, skvelá marcová forma Tampy a šesťminútová gólová smršť Ottawy
Černák sa opäť prezentoval ako rázny obranca.
Černák sa opäť prezentoval ako rázny obranca.Profimedia
Tampa Bay sa vďaka výsledkom v uplynulých desiatich zápasoch výrazne priblížila účasti v play-off. V marci je so 17 bodmi najlepším tímom Východnej konferencie a druhým najlepším v celej NHL po Nashville. Erik Černák (26) sa počtom bodyčekov zapísal do dejín klubu.

Černák sa v nočnom dueli proti Bostonu prezentoval štyrmi bodyčekmi, čím sa v kariére celkovo dostal na štvorciferný počet. Pokoril tak métu čísla 1 000. V histórii Tampy ich viac dosiahli iba Steven Stamkos (1161), Viktor Hedman (1118) a Ondřej Palát (1082). Spomedzi slovenských hráčov nazbierali tisíc bodyčekov v NHL iba ďalší dvaja - Zdeno Chára (2455) a Andrej Meszároš (1018).

Tím Lightning vybojoval v marci 85 % možných bodov, čo je piaty najlepší výsledok v kalendárnom mesiaci v dejinách klubu. Najviac sa im darilo v decembri 2018, keď zo 14 zápasov nazbierali 13 víťazstiev a úspešnosť 96,4 %.

Tampa si úspešnú bilanciu vylepšila práve proti Bruins. Duel zároveň priniesol konfrontáciu dvoch hráčov z TOP 5 priebežného poradia kanadského bodovania. Domáci útočník Nikita Kučerov gólom do prázdnej bránky uzavrel skóre zápasu a vďaka 124. bodu (42+82) sa vrátil na prvé miesto v bodovaní.

Čech David Pastrňák z Bostonu sa do kanadského bodovania nezapísal, na konte má naďalej 101 bodov (45+56) v 74 vystúpeniach sezóny. Bruins sa mohli stať po New Yorku Rangers druhým tímom, ktorý by si zabezpečil istotu play-off. Potrebovali k tomu jeden bod, no nezískali ho.

Ottawa triumfovala na ľade Buffala Sabres 6:2, za presvedčivým výsledkom vykročila vydareným úvodom zápasu. Skóre otvorila v čase 2:37 a už o šesť minút neskôr viedla 4:0, pričom štyri góly dosiahli jej hráči v treťom najrýchlejšom čase v klubovej histórii. Skôr sa im to podarilo iba 20. februára 1996 (4:41 min.) a 8. januára 2004 (6:49).

V prvej časti stretu s Buffalom strelili Senators napokon 5 zásahov, čím sa priblížili klubovému rekordu. Ním je šesť gólov, ktoré dosiahli pri víťazstve nad Atlantou Thrashers (dnes Winnipeg Jets) v marci 2000. Na triumfe 7:1 sa vtedy jednou asistenciu podieľal aj slovenský útočník Marián Hossa.