Tretiu kapitolu finále rozhodlo predĺženie, Panthers nedopustili mečbal súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tretiu kapitolu finále rozhodlo predĺženie, Panthers nedopustili mečbal súpera
Duel číslo tri priniesol päť gólových rán.
Duel číslo tri priniesol päť gólových rán.Profimedia
Súboje o trofej pre víťaza NHL sa sťahovali na slnečnú Floridu. Tamojší káder nechcel dopustiť, aby Vegas viedlo už 3:0 v sérii a vďaka triumfu po predĺžení sa mu to aj podarilo splniť.

Florida Panthers - Vegas Golden Knights 3:2 pp / stav série: 1:2

Domácí tím po dvoch prehrách vo Vegas hostil tretiu finálovú kapitolu. V oboch dovtedajších súbojoch sa Floride počas základnej hracej doby podarilo skórovať po dva góly. Rovnako to bolo aj do tretice, no tentoraz to znamenalo predĺženie.

Duel v sebe ukryl štyroch dvojbodových hráčov s bilanciou 1+1, všetci patria medzi ťahúňov svojich mužstiev v tohtoročnom play-off. Na strane hostí to boli Stone a Marchessault, v drese Panthers sa takto prezentovali Verhaeghe a Tkachuk. Rolu záchrancu na seba opäť zobral posledný menovaný, keď v 58. minúte vyrovnávajúcim zásahom poslal stretnutie do predĺženia.

Pre Tkachuka to v aktuálnej vyraďovačke bol už 11. gól a 24. kanadský bod. Štvrtá perióda nemala dlhé trvanie, v piatej minúte ju rozhodol jeho kolega Verhaeghe. Hostitelia tak splnili očakávania svojich fanúšikov, zvíťazili aj v siedmom nadstavbovom súboji, ktorý rozlúsklo predĺženie a nedopustili, aby Golden Knights získali kľúčový mečbal. Štvrté meranie síl bojov o Stanley Cup je na pláne 11. júna od 2:30.