Ukážková obetavosť Stars, zablokovali až 24 striel. Za výhru musíte zaplatiť, hlási Benn

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukážková obetavosť Stars, zablokovali až 24 striel. Za výhru musíte zaplatiť, hlási Benn

Dallas predviedol obetavý výkon.
Dallas predviedol obetavý výkon.Profimedia
Víťazi Západnej konferencie NHL z Dallasu prehrávali po úvodných dvoch domácich zápasoch play-off 0:2 a zdalo sa, že Vegas bude po roku opäť nad ich sily. Stars však potvrdili, že v prebiehajúcej sezóne sú najlepší tím na súperových klziskách a obetavými výkonmi dokázali vyrovnať štvrťfinálovú sériu. Ich brankár Jake Oettinger (25) chytil v noci na utorok 32 striel, no ďalších 24 pred ním zablokovali jeho spoluhráči a vyhrali.

Stars vo štvrtom zápase dvakrát vyrovnali a od 39. minúty viedli 3:2. V záverečnej tretine zo všetkých síl bránili tesný náskok, vrhali sa do striel súpera a zablokovali ich v nej až 16. Poslednú z nich pri power play oponenta kryl Roope Hintz. Prvého centra Dallasu rana príklepom očividne bolela, no krátko po nej prišla víťazná odmena, keď sa k nemu odrazil puk a z vlastného obranného pásma ho poslal cez celé klzisko do prázdnej bránky.

"Sú to práve tieto momenty, ktoré rozhodujú o tom, či vyhráte trofej, alebo idete domov," povedal pre nhl.com Oettinger. "Ak chcete v tejto lige vyhrať, musíte za to zaplatiť. Toto bol perfektný príklad," doplnil kapitán Benn, ktorý zablokoval dva strelecké pokusy.

Dallas, ktorý vyhral Západnú konferenciu a len bod mu chýbal na víťazov Prezidentskej trofeje z New Yorku Rangers, neodštartoval sériu ideálne. Na domácom ľade prehral 3:4 a 1:3 a črtal sa scenár z uplynulej sezóny, keď v konferenčnom finále podľahol Vegas 2:4 a jeho súper si nakoniec prišiel pre trofej.

Aj teraz išli Stars do Nevady pod veľkým tlakom, no potvrdili, že na štadiónoch súpera im to v prebiehajúcom ročníku ide. V základnej časti tam nazbierali až 57 bodov, čo bolo najviac zo všetkých tímov NHL. V prvom súboji vyhrali tesne 3:2 po predĺžení a v noci na utorok ubránili tesný náskok.

"Nie je koniec, pokiaľ sa nevzdáte. Nikto z nás sa nevzdal a teraz sme späť v sérii. Nemôžem byť viac hrdý na týchto chalanov a na rozhodujúce drobnosti, ktoré robili. Na to, ako nám Pete DeBoer kázal hrať tým správnym spôsobom," pochvaľoval si Oettinger.

Hlavný kouč Dallasu po zápase vyzdvihol šírku kádra a aj to, že o góly sa podelili tri zo štyroch formácií. Víťazný dal Ty Dellandrea, od ktorého ramena sa odrazila strela Craiga Smitha. Obaja útočníci štvrtej formácie nastúpili namiesto zranených Marchmenta a Faksu. "Nielenže naskočili do zápasu, ale rozhodli. Šírka kádra je veľká a je to cítiť. Títo chalani sú naozaj fantastickí," povedal.