Uplynulý týždeň patril Makarovi. Za sebou nechal rekordmana Nylandera i Crosbyho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Uplynulý týždeň patril Makarovi. Za sebou nechal rekordmana Nylandera i Crosbyho

Cale Makar sa stal hlavnou hviezdou uplynulého týždňa v NHL.
Cale Makar sa stal hlavnou hviezdou uplynulého týždňa v NHL.Profimedia
Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali obranca Cale Makar (25) z Colorada a útočníci William Nylander (27) z Toronta a Sidney Crosby (36) z Pittsburghu. Informovala o tom oficiálna webstránka súťaže.

Prvou hviezdou je Makar, ktorý bodoval vo všetkých troch zápasoch a celkovo si pripísal osem bodov (1+7). Avalanche triumfovali vo všetkých troch dueloch počas týždňa. Najlepší obranca NHL v sezóne 2021/22, v ktorej Colorado získalo Stanleyho pohár, si v 16 štartoch vylepšil bilanciu na 24 bodov (4+20).

V poslednom zápase proti Stars sa stal rekordérom NHL - žiadny obranca v histórii ligy neprekročil hranicu 200 asistencií tak rýchlo ako Makar, ktorý na to potreboval iba 254 zápasov základnej časti. Celková štvorka draftu 2017 má priemer viac ako bod na zápas. K 201 asistenciám pridal 69 gólov.

Švéd Nylander sa predstavil s Maple Leafs v Štokholme a pomohol mužstvu zvíťaziť v oboch dueloch. V prvom stretnutí prispel gólom a dvoma asistenciami k triumfu nad Detroitom 3:2. V druhom rozhodol zápas proti Minnesote presným zásahom v predĺžení a predĺžil svoju bodovú sériu na 17 duelov, čím vyrovnal ôsmu najdlhšiu bodovú sériu na začiatku sezóny v histórii ligy.

Treťou hviezdou týždňa sa stal Crosby. Kapitán Penguins bol s piatimi gólmi najlepší strelec uplynulého týždňa. Spolu získal sedem bodov a pomohol tímu zvíťaziť v dvoch zo štyroch stretnutí. Tridsaťšesťročný kapitán zaznamenal v predchádzajúcom týždni v štyroch zápasoch sedem bodov za päť gólov a dve asistencie. Najskôr sa štyrmi bodmi (3+1) podieľal na triumfe 5:3 v Columbuse a oslávil svoj 13. hetrik v kariére.

Potom zaznamenal asistenciu pri víťazstve 2:5 nad New Jersey, ale ani jeho dva góly neodvrátili ďalšiu prehru v aréne Caroliny a pri poslednom víťazstve nad Vegas (3:0) vyšiel len druhýkrát v tejto sezóne bodovo naprázdno. Celkovo nazbieral v 17 zápasoch 22 bodov (12+10).