V Dallase rozhodlo až druhé predĺženie, výhru Kings režíroval štvorbodový Kopitar

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Dallase rozhodlo až druhé predĺženie, výhru Kings režíroval štvorbodový Kopitar

Slovinec mal prsty vo všetkých zásahoch.
Slovinec mal prsty vo všetkých zásahoch.Profimedia
Zámorská hokejová profiliga odštartovala svoju najlákavejšiu časť ročníka. Doterajší absolútny líder súťaže zvládol vstup do play-off a porazil tím Panthers. V Dallase a Edmontone riadny hrací čas na určenie víťaza nestačil. Skvelým predstavením sa prezentoval najmä Anže Kopitar (35).

Carolina Hurricanes - New York Islanders 2:1

Boston Bruins - Florida Panthers 3:1

Najlepší tím základnej časti a držiteľ nových rekordov NHL začal písať kapitolu vyraďovacích bojov na vlastnom klzisku proti Floride. O otvárací zásah sa postaral nezastaviteľný útočník David Pastrňák, pre ktorého to bol už 62. gól sezóny. Všetko podstatné zo zápasového scenára sa udialo pred koncom prostrednej časti, keď už bol určený konečný rezultát duelu. Prvý bod v sérii získali favorizovaní hostitelia.

Strelci duelu v Bostone
Strelci duelu v BostoneFlashscore

Dallas Stars - Minnesota Wild 2:3 pp

Stretnutie mužstiev v Dallase sľubovalo vzhľadom na tohtosezónne vzájomné zápasy veľkú drámu. Dve z týchto bitiek vyhrali Stars pomerom 4:1, vo zvyšných triumfovala Minnesota zakaždým až po nájazdovej lotérii. Napínavé predstavenie si protagonisti prichystali aj na úvod vyraďovacích bojov.

O výsledku po základnej hracej dobe bolo rozhodnuté už v 15. minúte prostrednej periódy. Úvodné vystúpenie oboch strán v rámci play-off smerovalo do predĺženia, no na určenie víťaza nestačila iba jedna takáto časť.

Zlom prinieslo až predĺženie číslo dva, v ktorého 13. minúte strelil rozhodujúci zásah hosťujúci Ryan Hartman. Všetko ale mohlo byť inak a z výhry sa mohli tešiť domáci, to by však pár okamihov predtým nesmel zmariť obrovskú šancu Dallasu obranca Brock Faber.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 3:4 pp

Bilancia vzájomných stretov napovedala vyrovnaný boj aj v Edmontone. V trinástej minúte viedli domáci 2:0 a z korenia hokeja to bolo na dlhší čas všetko. Ďalší zásah videli prítomní diváci až v záverečnej tretine, na ktorej začiatku znížil stav z pohľadu hostí Adrian Kempe. Švéd a nemecký oponent Draisaitl sa stali dvojgólovými strelcami.

Svetlá reflektorov ale mierili na tahúňa tímu z Los Angeles - Anže Kopitar bol totiž pri všetkých presných ranách svojho mužstva a zápas ukončil s bilanciou 1+3. O cennom skalpe pre Kings rozhodol v desiatej minúte predĺženia Alex Iafallo, ktorý využil početnú výhodu.