V NHL skončil, lákajú ho ale domáce MS. Krejčí chce ukončiť kariéru až po šampionáte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V NHL skončil, lákajú ho ale domáce MS. Krejčí chce ukončiť kariéru až po šampionáte
Krejčí by si rád zahral na domácich MS.
Krejčí by si rád zahral na domácich MS.Profimedia
David Krejčí (37) potvrdil, že po skončení kariéry v NHL zvažuje, že počas sezóny bude opäť hrať a pokúsi sa získať nomináciu na májové majstrovstvá sveta v Prahe. Potom by víťaz Stanleyho pohára s Bostonom z roku 2011 definitívne ukončil kariéru.

Neupresnil, či nakoniec bude hrať za rodný Olomouc, v ktorého drese pôsobil predminulú sezónu, alebo za Pardubice, ktorých farby hájil počas výluky v NHL v ročníku 2012/13. Uviedol, že by chcel nastupovať v tíme s vysokými ambíciami a bojovať o čelo tabuľky.

"Je ešte skoro, ale samozrejme, že na to občas myslím. Ak by som sa rozhodol pokračovať, hlavným dôvodom by bolo zabojovať o nomináciu na šampionát v Prahe. To by bol určite koniec mojej kariéry, na sto percent," povedal Krejčí pre NHL.com zo svojho domova v Južnej Karolíne. Útočník v pondelok oznámil koniec kariéry v zámorskej profilige, ktorú spojil výhradne s Bostonom

Ešte koncom júna rodák zo Šternberka hovoril o tom, že v nadchádzajúcej sezóne určite nebude hrať od začiatku a pravdepodobne okolo Vianoc sa rozhodne, či bude vôbec niekde pôsobiť. Svoje plány zatiaľ nezmenil.

"Olomouc je v hre, ale musím sa pozrieť na tabuľku, ako to vyzerá, kto bude hrať hore. Ako sa bude dariť práve Olomoucu, prípadne ak by som sa rozhodol pre mužstvo, kde som v minulosti hrával a či by malo záujem," vravel.

Nevylúčil však, že si zahrá aj v inej európskej lige. "Keď sa rozhodnem, povedzme okolo Vianoc, v decembri môj agent bude mať čo robiť. Uvidíme," povedal.

Ideálne by podľa jeho slov bolo, keby sa Hanáci držali v popredí najvyššej českej súťaže. Potom by si nemusel hľadať iný tím a zamieril by do známeho prostredia.

"Teraz sa aj tak pozerám dopredu. Mojím cieľom, ak sa rozhodnem hrať, budú majstrovstvá sveta v Prahe. Najlepším spôsobom, ako to dosiahnuť, je dostať sa čo najďalej v play-off, keďže predtým budem polovicu sezóny stáť. Som typ hráča, ktorý keď sa už vráti, chce vyhrávať. Ak bude Olomouc v prvej trojke, tak je to jasné" uzavrel s úsmevom Krejčí.