Veľa muziky za málo peňazí. Ktoré známe mená nešli s novými kontraktmi nad milión?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľa muziky za málo peňazí. Ktoré známe mená nešli s novými kontraktmi nad milión?

Wheeler je ako bývalý kapitán Winnipegu už členom NY Rangers.
Wheeler je ako bývalý kapitán Winnipegu už členom NY Rangers.Profimedia
Pred novou sezónou NHL podpísalo viacero známych hráčov kontrakty za pomerne nízke sumy peňazí. Flashscore Správy vybrali desať hráčov, ktorých hodnoty nových zmlúv nepresiahli jeden miliónov amerických dolárov. Samozrejme, do úvahy sme nebrali nováčikovské kontrakty, ktoré v základnej sume ani vyššie byť nemôžu.

Connor Brown

Skúsený krídelník počas posledných troch sezón zarábal priemerne 3,6 milióna amerických dolárov, ale v tej predošlej pre zdravotné problémy odohral za Washington iba štyri zápasy. Predtým pôsobil v Toronte a Ottawe, kde mal najlepší 43-bodový ročník. Edmonton tak bude zaťažovať najnižšou možnou čiastkou 775 tisíc. To znamená, že klub nejde do žiadneho rizika, keďže Brown podpísal iba ročnú zmluvu.

Blake Wheeler

Už 37-ročný útočník dávno nie je hráčom, ktorý dvakrát po sebe získal zhodne 91 bodov. Počas predošlých troch ročníkov to bolo postupne 46, 60 a 55. Nejde síce o najhoršie čísla, no poberal až 8,25 milióna amerických dolárov ročne. Mal byť v poslednom roku kontraktu, ten mu Jets vyplatili. Stal sa tak voľným hráčom a za 800 tisíc podpísal v organizácii NY Rangers. Prináša kvalitu a skúsenosti, navyše za nesmierne výhodnú cenu, ktorá prekvapila takmer každého.

Jonathan Drouin

V sezóne 2016/17 nazbieral za Tampu Bay 53 bodov a zdalo sa, že sa bude iba zlepšovať. Na šesť rokov sa teda dohodol v Montreale, ktorý mu platil za ročník 5,5 milióna amerických dolárov. Tieto peniaze si v podstate nezaslúžil, keďže spomínaných 53 bodov raz vyrovnal a potom mal slabé súťažné obdobia so ziskom 15, 23, 20 a 29 bodov. Lukratívna zmluva sa mu skončila, Colorado ho zadarmo získalo na rok za 825 tisíc dolárov. Za všetko hovorí aj fakt, že v ostatných troch ročníkoch strelil iba desať gólov. Nutno dodať aj to, že bol často zranený.

James van Riemsdyk

Dvojka draftu 2007 poberala posledných päť rokov až sedem miliónov dolárov ročne. Päť sezón vo Philadelphii to na ľade neukazovala, keďže ani raz neprekonala 50 bodov, maximálne mala 48 a naposledy to bolo len 29. Ako člen nižších formácií ale van Riemsdyk dokáže byť stále platným členom, čo vnímal Boston. Američan podpísal s Bruins ročný kontrakt za rovný jeden milión, čo je férová cena. Takú nízku zmluvu od nováčikovského kontraktu nikdy nemal. Rodák z Middletown mimochodom zarobil v hrubom za 15 rokov už necelých 70 miliónov dolárov.

Mike Reilly

V minulej sezóne síce naskočil len do desiatich zápasov v NHL a v podstate len v jednej zo svojich ôsmich sezón odohral väčšinu ročníka, konkrétne 70 stretnutí za Boston (2021/22), ale Reilly je platným členom tretej defenzívnej dvojice. Skončila mu trojročná zmluva za priemerne tri milióny amerických dolárov a podpísal novú za jeden na najkratší možný časový úsek. Florida tento podpis rozhodne ľutovať nebude.

Denis Gurianov

Ruský krídelník a niekdajšia dvanástka draftu 2015 naplno nedokázala rozvinúť svoj potenciál. Zdalo sa, že by sa tak mohlo stať po 17-bodovom play-off 2020, ale potom prišli dve 30-bodové sezóny. Tú poslednú si už po výmene z Dallasu rozdelil aj medzi Montreal, kde nedostal nový kontrakt. Ten mu na rok za 850 tisíc dolárov ponúkol Nashville, kde by sa mohol chytiť.

Erik Gustafsson

Švédsky majster sveta oslávil svoje 31. narodeniny a mohol by zažiť dobrý rok. Koniec koncov, nemá za sebou zlú sezónu, nakoľko v nej nazbieral za Washington celkovo 38 bodov a následne ho získalo Toronto, kde toho veľa neodohral. Gustafsson už tretí rok bude poberať menej ako jeden milión dolárov. Viac mal len trikrát - dva razy 1,2 a raz tri milióny. NY Rangers sa spolieha v pomerne mladom tíme aj na jeho skúsenosti. Ťažko však očakávať, že nadviaže na 60-bodovú sezónu 2018/19 z Chicaga, keď ho v produktivite bekov predbehli len štyria hráči.

Matt Nieto

Američan je dlhodobo útočníkom, ktorého si tréneri a generálni manažéri cenia, ale nikdy nebol hviezdou najvyššieho kalibru. Hrával za Colorado a San Jose, zažil šesť viac ako 20-bodových sezón, ale nikdy sa nedostal na hranicu 30 bodov. Pittsburgh mu teraz ponúkol dvojročnú zmluvu za priemerne 900 tisíc dolárov, pričom len v troch z dvanástich ročníkov, keď mal kontrakt na úrovni NHL, poberal viac - dva roky 1,975 milióna, v tom čase ako člen organizácie Avalanche. Ideálny hráč na súpisku Penguins.

Jesper Boqvist

Mladý center odohral za New Jersey štyri sezóny, ale zatiaľ naplno neprerazil. Najviac času na ľade strávil v predošlom ročníku a to v 70 dueloch, počas ktorých sa mu podarilo zaknihovať 21 bodov. Pozícia stredného útočníka je problémom v Bostone, ktorý stratil Bergerona aj Krejčího, a tak na ročnú zmluvu za 775 tisíc dolárov prišiel práve Boqvist. Pokúsi sa zabojovať a využiť šancu naplno.

Nick Bonino

Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu s Pittsburghom poberal štyri roky priemerný plat 4,1 milióńa dolárov, ktorý mu dal Nashville, ale to už pár rokov dozadu. Teraz prišiel svojimi skúsenosťami pomôcť do organizácie NY Rangers, aby sa táto značka dostala na najvyššiu priečku, kde sa neúspešne prebíja už niekoľko rokov. Bonino je stále kvalitným centrom do nižších formácií a má čo ponúknuť.