TOP 10 hráčov, ktorí ešte nikdy nezískali Stanley Cup a kráti sa im čas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 10 hráčov, ktorí ešte nikdy nezískali Stanley Cup a kráti sa im čas
Dokážu Pavelski so Suterom získať v drese Dallasu Stanley Cup?
Dokážu Pavelski so Suterom získať v drese Dallasu Stanley Cup?Profimedia
Nie každému hokejistovi je dopriate vyhrať Stanley Cup a výnimkou nie sú ani hviezdy najvyššieho kalibru. Mnohí sa o to neúspešne snažia celú kariéru, iní sa ocitnú vo víťaznom tíme už na jej začiatku. Flashscore Správy sa pozreli na desať mien starších ako 35 rokov, ktorým sa kráti čas, aby si siahli na najprestížnejšiu hokejovú trofej.

Joe Pavelski

Budúci rok oslávi už 40. narodeniny, ale stále hrá vo veľmi dobrej forme. Počas sezóny 2022/23 zaknihoval 77 bodov v základnej časti a ďalších štrnásť pridal v play-off, ale jeho Dallas sa nedostal do finále. Tam bol v ročníku 2019/20, keď nestačil na Tampu Bay. Americký útočník si v priamom boji o Stanley Cup zahral aj počas ročníka 2015/16, keď bol kapitánom San Jose.

Claude Giroux

Na začiatku roka 2023 mal už 35. Väčšinu kariéry bol súčasťou a kapitánom Philadelphie, s ktorou došiel najďalej do neúspešného finále 2010, vtedy sa tešilo Chicago. Raz bol súčasťou konferenčného finále. Po výmene na Floride a ani v Ottawe veľa vody nenamútil, no mladý tím Senators by mohol v najbližších rokoch zažiť úspech.

Brent Burns

Robustný obranca si pamätá neúspešné finále 2016 so San Jose, rovnako ako konferenčné finále v dresoch práve Sharks a naposledy Caroliny. Hurricanes ho majú pod zmluvou ďalšie dve sezóny a vďaka kvalitnému kádru sa očakáva, že budú bojovať o Stanley Cup.

Mats Zuccarello

Nórsky krídelník má pred sebou v Minnesote posledný rok šesťmiliónového kontraktu. Určite si ale veľmi dobre pamätá, čo cítil po skončení sezóny 2013/14, keď jeho NY Rangers prehral finále proti LA Kings. Okrem toho sa nikdy v kariére nedostal cez druhé kolo play-off.

Blake Wheeler

Kanadský krídelník už teoreticky mohol mať Stanley Cup, ale vo februári 2011 ho Boston, ktorý neskôr daný ročník vyhral, vymenil do Atlanty. Súčasťou trejdu bol mimochodom aj Boris Valábik. Wheeler sa stal lídrom tímu i kapitánom po presunutí do Winnipegu, ale posledné ročníky neboli podľa jeho predstáv, bol vyplatený zo zmluvy a nový kontrakt podpísal s NY Rangers, dlhoročným ašpirantom na prvenstvo.

Zach Parise

Ako kapitán dotiahol svoje New Jersey až do finále sezóny 2011/12, avšak nad sily Devils boli králi z Los Angeles. Parise odišiel do Minnesoty, kde podpísal veľmi lukratívnu zmluvu. Najďalej sa s tímom dostal do druhého kola a bol vyplatený z kontraktu. Neúspešne sa snažil dostať na vrchol v NY Islanders.

Mark Giordano

Do NHL síce nikdy nebol draftovaný, ale postupne dostal šancu v Calgary, kde bol kapitánom dlhých deväť rokov. Vzápätí nosil céčko aj v Seattle, ten si ho vybral na expanznom drafte. Odtiaľ ho získalo Toronto. Giordano bude mať tento rok v októbri už 40 rokov. Napriek tomu je hladný po úspechu, ktorý mu zatiaľ nikdy nebol dopriaty. Play-off hral za 18 rokov len šesťkrát, najďalej bol v druhom kole.

Ryan Suter

Bývalá sedmička draftu až počas predošlého ročníka v drese Dallasu postúpila cez druhé kolo. Ako súčasti Nashvillu či Minnesoty sa jej to nikdy nepodarilo. Suter so spoluhráčmi musel prehrýzť vypadnutie v konferenčnom finále s Vegas. Americký zadák oslávil 38. narodeniny, napriek tomu mu platí zmluva ešte dva roky.

Jeff Petry

Ako člen Edmontonu sa do play-off nikdy nedostal, po výmene do Montrealu sa mu to podarilo okamžite. S Canadiens bol vo finále 2021, avšak neúspešnom, pretože ani čarovný Carey Price nezabránil víťazstvu Tampy Bay. Petry je aktuálne v Pittsburghu, ktorý prvýkrát po 18 rokoch nepostúpil do vyraďovačky.

Paul Stastny

Na úrovni NHL hral za päť tímov a hneď tri krátko po jeho odchode vyhrali Stanley Cup. Boli to Colorado, St. Louis dokonca hneď v ďalšej sezóne a takisto Vegas. Stastny uplynulý ročník odohral za Carolinu, s ktorou bol v konferenčnom finále. To sa mu podarilo po Jets, Blues a Vegas štvrtý raz. Finále ešte nehral.