Voráček o konci kariéry: Vyzerá to tak, že na 99 percent už hrať nebudem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Voráček o konci kariéry: Vyzerá to tak, že na 99 percent už hrať nebudem
Je nepravdepodobné, že by Voráček odohral ešte nejaké zápasy.
Je nepravdepodobné, že by Voráček odohral ešte nejaké zápasy.Profimedia
Útočník Jakub Voráček (34) v rozhovore pre CNN Prima NEWS uviedol, že po dlhodobých zdravotných problémoch sa už na ľad nevráti a jeho kariéra sa skončila. Neskôr však svoje vyjadrenie zmiernil. Pre portál sport.cz povedal, že koniec jeho hráčskej kariéry ešte nie je definitívny, ale na 99 percent si už nezahrá. Majster sveta z roku 2010, ktorý v NHL odohral viac ako tisíc zápasov, odohral svoj posledný súťažný duel v novembri 2022 za Columbus.

"Hlava a zranenia ma už na ľad nepustia. Teraz to môžem povedať oficiálne. Je to súčasť mojej hokejovej kariéry. Všetko sa končí a začína sa niečo nové, niekedy krajšie," povedal Voráček pre CNN Prima News.

Rodák z Kladna mal opakovane problémy s otrasmi mozgu, ktorých podľa svojich slov utrpel 12. "Štyri z nich boli vážnejšie, osem menších," doplnil.

V tejto sezóne pôsobil ako člen realizačného tímu v extraligovom Kladne. Doteraz bol hráčom Arizony, ktorá prevzala jeho zmluvu vlani v marci. Za Coyotes však nikdy nehral.

"Nebolo ťažké prijať, že je koniec. Vedel som, že to už nepôjde. A ak niečo nefunguje, nemá zmysel sa tým trápiť. Neľutujem sa, keď sa mi niečo nepodarí. Tak to jednoducho je. Život nie je len o hokeji, cítil som to tak počas celej kariéry," povedal skúsený hokejista. Jeho osemročný kontakt s Philadelphiou sa skončil 18. apríla, keď Arizona odohrala posledný zápas sezóny.

Najlepšie roky kariéry strávil Voráček vo Philadelphii.
Najlepšie roky kariéry strávil Voráček vo Philadelphii.Flashscore

"Kariéru ešte neukončujem, aj keď to momentálne vyzerá tak, že na 99 percent už hokej hrať nebudem. To je však známe už niekoľko mesiacov a situácia sa odvtedy nezmenila. Stále si nechávam otvorené dvere. Nechcem skončiť a potom oznámiť, že sa vrátim," doplnil pre sport.cz.

Účastník šiestich svetových šampionátov, olympijských hier a Svetového pohára odohral v NHL 1 058 zápasov, v ktorých strelil 223 gólov a pridal 583 asistencií. V play-off nazbieral v 49 stretoch 28 bodov (9+19). V zámorí hral za Columbus a Philadelphiu.