McDavid vybavil súpera piatimi asistenciami, Hyman sa pridal hetrikom. Žiaril aj Matthews

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
McDavid vybavil súpera piatimi asistenciami, Hyman sa pridal hetrikom. Žiaril aj Matthews
McDavid bol na nezastavenie, na fotke ho márne stíha Dubois.
McDavid bol na nezastavenie, na fotke ho márne stíha Dubois.Profimedia
Connor McDavid (27) sa stal ústrednou postavou súboja 1. kola play-off NHL medzi Edmonton a Los Angeles, keď piatimi asistenciami zabezpečil triumf a prvý bod v sérii pre Oilers. Podiel na všetkých zásahoch vrátane skórovania víťazného proti Bostonu mal Auston Matthews (26). Vďaka americkému kanonierovi Toronto vyrovnalo stav série na 1:1 a najbližšie sa predstaví už pred vlastnými divákmi. Celkovo sa v noci na štvrtok hrali v zámorskej profilige štyri duely.

Boston - Toronto 2:3

/stav série 1:1/

Auston Matthews bol hlavnou hviezdou súboja, keď prv asistoval na zásahy spoluhráčov, aby sám strelil víťazný, čím vyrovnal stav série 1. kola Východnej konferencie medzi jeho Torontom a Bostonom. Američan na bránku vystrelil osemkrát, pridal šesť hitov a vyhral 16 vhadzovaní z 23. Hostí podržal brankár Iľja Samsonov s úspešnosťou zákrokov 93,1 %.

Bruins nestačil ani gól Čecha Davida Pastrňáka. Séria sa sťahuje do Kanady, prvýkrát budú mať výhodu domáceho ľadu hráči Toronta v noci na štvrtok. 

Carolina - NY Islanders 5:3

/stav série 2:0/

Hokejisti Islanders vyhrávali v 24. minúte proti favoritovi z Caroliny 3:0, avšak nakoniec ťahali aj v druhom meraní síl za kratší koniec. V zápase síce boli maximálne efektívni, keď z 12 striel skončili v bránke hneď tri, domáci Frederik Andersen tak mal úspešnosť zákrokov len 75 %, no ani to nestačilo.

Canes sériou piatich zásahov, z toho štyroch v tretej perióde, duel zvrátili a v sérii vedú 2:0. V poslednej dvadsaťminútovke prestrieľali súpera 17:1. Jediným trojbodovým mužom súboja bol Seth Jarvis (1+2).

Záverečnú minútu následne poznačili osobné tresty hneď pre deviatich hokejistov. Newyorčania budú musieť uspieť na svojom ľade v noci na piatok, ak potom nechcú odvracať tri mečbaly.

Dallas - Vegas 3:4

/stav série 0:1/

Obhajca Stanley Cupu z Vegas vstúpil do vyraďovacej fázy najlepším spôsobom, keď porazil víťaza Západnej konferencie z Dallasu 4:3. Po dve asistencie si pripísali Jack Eichel a Noah Hanifin, tretí gól Golden Knights strelil Čech Tomáš Hertl - na štyri tredy potrebovali hostia len 15 pokusov. 

Dallas prehrával 2:4 od 22. minúty, na viac ako kontaktný zásah Masona Marchmenta sa však nezmohol. Na Stars čaká druhý domáci súboj v noci na štvrtok. 

Edmonton - Los Angeles 7:4

/stav série 1:0/

Edmonton na úvod série rozobral Los Angeles hladko 6:2 aj vďaka piatim asistenciám Connora McDavida (0+5), štyrom v podaní Evan Boucharda (0+4) a hetriku Zacha Hymana (3+1).

Oilers viedli 4:0 už v 29. minúte a hoci Kings následne znížili na 2:4, ich nedisciplinovanosť na prelome tretín bola potrestaná dvomi presilovkovými zásahmi, ktoré vo finálnom zúčtovaní rozhodli.