Fehérváry strelil prvý gól v play-off, Slováci však na úvod prehrali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváry strelil prvý gól v play-off, Slováci však na úvod prehrali
Aktualizované
Feherváry strelil jediný gól Washingtonu, na výhru to nestačilo.
Feherváry strelil jediný gól Washingtonu, na výhru to nestačilo.Profimedia
Hokejisti Floridy vstúpili úspešne do série 1. kola play-off NHL proti Tampe Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom (26), ktorých na domácom ľade zdolali tesne 3:2. Washington podľahol NY Rangers. O jediný gól Capitals sa postaral bek Martin Feherváry (24). Výhodu vlastného ľadu využili v úvodných dueloch sérií aj vyššie nasadené celky zo Západnej konferencie.

Florida - Tampa Bay 3:2

/stav série 1:0/

Pri všetkých troch góloch Panthers bol fínsky útočník Aleksander Barkov, ktorý zaknihoval tri asistencie. Dva body vrátane víťazneho zásahu mal na konte Matthew Tkachuk (1+1). 

Slovenský obranca Erik Černák odohral za Tampu Bay 18 minút a 40 sekúnd. Rozdal štyri hity, zablokoval štyri strely, raz puk stratil, ale pripísal si jeden plusový bod. Desať sekúnd pred koncom síce na rozdiel jediného gólu upravil kapitán hostí Steven Stamkos, ale to prišlo už neskoro.

NY Rangers - Washington 4:1

/stav série 1:0/

Rangers rozhodli o víťazstve na začiatku druhej tretiny, keď v rozmedzí dvoch minút a šiestich sekúnd strelili tri góly. Pri debute v play-off NHL otvoril skóre Matthew Rempe, pridali sa k nemu Artemij Panarin a Jimmy Vesey.

Iný bek spod Tatier, Martin Feherváry, síce zakrátko znížil, ale definitívne o výhre domácich rozhodol Chris Kreider v záverečnej časti hry. Fehérváry nastúpil na svoj deviaty duel vyraďovacej fázy profiligy a zaznamenal premiérový bod.

Na ľade strávil 23 minút a 40 sekúnd, po svojom spoluhráčovi z defenzívnej dvojice Carlsonovi bol druhým najvyťaženejším hráčom. Vyslal tri strely, rovnaký počet zablokoval a predviedol jeden hit.

Winnipeg - Colorado 7:6

/stav série 1:0/

V základnej časti sa trikrát z troch vzájomných prípadov tešil z triumfu Winnipeg, naposledy 13. marca na ľade Avalanche vysoko 7:0. Jets predĺžili šnúru výhier v 13-gólovej prestrelke na úvod série.

Colorado síce viedlo 1:0 aj 3:2, no štyri trefy v rade dostali domácich do výhody, ktorú gólom 7:4 podčiarkol v 49. minúte trojbodový Kyle Connor (2+1). Rovnako tri body dosiahli jeho spoluhráč Mark Scheifele (1+2) a hosťujúci Cale Makar (1+2). Víťaz Stanleyho pohára z roku 2022 pritom vystrelil na bránku 46-krát, Jets dvakrát menej (23).

Vancouver - Nashville 4:2

/stav série 1:0/

Iba druhý duel vo vyraďovacej časti bol pre Dakotu Joshuu ako z rozprávky. Dvadsaťsedemročný útočník strelil víťazný a následne aj poisťovací gól do bránky Nashvillu, predtým zaznamenal aj asistenciu - nik iný sa do listiny nezapísal viac ako jedným bodom.

Canucks prehrávali ešte v čase 48:58, aby vzápätí za 13 sekúnd úplne zmenili náladu v Rogers Arene. Aj v tomto prípade platí, že Vancouver v ročníku proti Predators neťahal za kratší koniec (víťazstvá 3:2, 5:2 a 5:2).