Washington s Fehérvárym išli do nájazdov, v Caroline hetrik i čisté konto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Washington s Fehérvárym išli do nájazdov, v Caroline hetrik i čisté konto

Fehérváry sa naháňa za pukom. Za ním je Ovečkin, okolo neho súperi.
Fehérváry sa naháňa za pukom. Za ním je Ovečkin, okolo neho súperi. Profimedia
Šesť duelov priniesla noc z piatka na sobotu v kanadsko-americkej NHL aj so slovenskou účasťou. Obranca Martin Fehérváry (24) sa tešil z druhého triumfu v rade a celkovo tretieho v ročníku.

Washington - Minnesota 3:2 sn

Jeho Capitals porazili Wild až po samostatných nájazdoch, pričom stav 2:2 platil od 42. minúty. V nájazdovej lotérii sa presadil jediný muž - John Carlson v siedmej sérii.

Fehérváry nastúpil práve po jeho boku v prvom defenzívnom páre s ice-timeom 20:50 minúty. Slovenský bek zaknihoval jednu mínusku, dvakrát súperove strely zablokoval, ale aj sám ohrozil gólmana Minnesoty v troch prípadoch. Domáci Darcy Kuemper si pripísal úspešnosť zákrokov na úrovni 95,12 % (chytil 39 pokusov), hosťujúci Marc-André Fleury tesne pod 94 % (31 striel).

Carolina - San Jose 3:0

V Caroline hviezdil útočník a brankár. Teuvo Teravainen vsietil všetky góly stretnutia, dvakrát mu nabíjali Sebastian Aho a Seth Jarvis. S fínskym ofenzívnym krajanom sa blysol aj ten v bránkovisku - Antti Raanta za seba nepustil ani puk, keď spacifikoval 20 koncoviek Sharks.

San Jose pokračuje v mizernom štarte do sezóny, keď je najhorším tímom NHL s jediným bodom za prehru po riadnom hracom čase z ôsmich meraní síl. Hurricanes sa vyšvihli na šieste miesto Východnej konferencie, ostatné tímy z okolitých pozícií však majú minimálne súboj k dobru.

Ďalšie výsledky:

Vegas - Chicago 3:4 pp

New Jersey - Buffalo 5:4

Arizona - Los Angeles 4:5

Vancouver - St. Louis 5:0