Západ NHL videl drámu. Úvodnému finále nestačilo ani 80 minút, všetko rozlúskol McDavid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Západ NHL videl drámu. Úvodnému finále nestačilo ani 80 minút, všetko rozlúskol McDavid

McDavid opäť potvrdil svoju dôležitosť pre tím.
McDavid opäť potvrdil svoju dôležitosť pre tím.Profimedia
Prvej finálovej bitky sa dočkala aj Západná konferencia NHL. Na ľade Dallasu sa odohral vyrovnaný duel, ktorému napokon na nájdenie víťaza nestačilo ani 80 minút. V druhom predĺžení zobral všetko do svojich rúk Connor McDavid (27) a pre Edmonton vystrelil úvodný bod v sérii.

Dallas - Edmonton 2:3 pp

/stav série: 0:1/

V základnej časti sezóny 2023/24 sa oba celky stretli trikrát, Oilers zaknihovali jednu výhru po predĺžení a rovnakým spôsobom zdolali Stars aj teraz v play-off. Na presné zásahy si diváci v American Airlines Center počkali až do druhej tretiny.

Úvodný gólový moment však tamojších fanúšikov nepotešil - po 58 sekundách druhej časti sa oň postaral Draisaitl. Netrvalo dlho a po vydarenej kontre viedli hostia už 2:0, ďalším úspešným strelcom sa stal Hyman. O dve minúty neskôr sa s brankárom Edmontonu pohral Benn, puk naservíroval pred bránku a tam už stal pripravený a dôrazný Seguin - znížené na 1:2.

Útočník Dallasu zaznamenal v zápase aj druhú trefu, na ktorú si počkal do 57. minúty a vyrovnal ňou stav stretnutia, ktoré napokon smerovalo do predĺženia. Štvrtá 20-minútovka na rozhodnutie nestačila, konečný verdikt však prišiel po 32 sekundách piatej časti súboja.

Ideálnu prihrávku Boucharda premenil na gól McDavid a stal sa hrdinom úvodného finále. Pokračovanie série je na pláne 26. mája od 2:00 SEČ.