Zranenie Černáka by nemalo byť vážne. Fehérváryho návrat už na konci týždňa?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenie Černáka by nemalo byť vážne. Fehérváryho návrat už na konci týždňa?

Po náraze na mantinel by Černák už mal byť v poriadku.
Po náraze na mantinel by Černák už mal byť v poriadku.Profimedia
Martin Fehérváry (24), ktorý sa zranil v zápase s New Jersey, by v NHL nemal dlho pauzovať. Podľa trénera Washingtonu Spencera Carberyho (42) by sa mohol vrátiť do zostavy ešte do konca tohto týždňa. Ako vážne sa nejaví ani zranenie Erika Černáka z Tampy (26).

Fehérváry odstúpil v 33. minúte duelu s Devils po strete s Dawsonom Mercerom, po ktorom mal zjavný problém s pravou nohou. Stretnutie nedohral, oficiálne pre zranenie v dolnej časti tela. Capitals zapísali obrancu na listinu zranených hráčov.

Nenastúpil teda v nedeľnom stretnutí proti New Yorku Islanders. S mužstvom netrénoval ani v pondelok a určite vynechá súboj v noci na stredu proti Vegas. Nie je však vylúčené, že sobotňajší stret s Columbusom stihne.

"Určite nezasiahne do utorkového duelu a uvidíme, ako na tom bude v sobotu. Máme unikátny rozpis, keď odohráme v priebehu 8-9 dní len dva súboje, takže veľa toho nevynechá. Je otázne, či nastúpi proti Columbusu, uvidíme, ako sa bude jeho zdravotný stav vyvíjať v nasledujúcich dňoch," uviedol pre zámorské médiá kouč Washingtonu.

Fehérváryho vynútená pauza by nemala mať dlhé trvanie.
Fehérváryho vynútená pauza by nemala mať dlhé trvanie.Profimedia

Dlhšia absencia by mala minúť aj Černáka, ktorý nedohral sobotňajší zápas proti Caroline. Podľa asistenta trénera Tampy Roba Zettlera je možné, že obranca nastúpi už v noci na stredu na ľade St. Louis.

Slovák odohral s Hurricanes iba necelých 10 minút, v druhej tretine inkasoval tvrdý naraz do mantinelu a z hry odstúpil. V pondelok s tímom netrénoval. Floridský klub jeho zranenie nešpecifikoval, posudzuje ho na dennej báze. Očakávalo sa, že zadák sa zúčastní na utorkovom rannom rozkorčuľovaní pred duelom s Blues

"V pondelok s nami netrénoval, no hovoril som s ním predtým a povedal, že sa cíti dobre. Máme nádej, že nastúpi," povedal Zettler na adresu Černáka pre Tampa Bay Times. Do zostavy Lightning by sa mal s určitosťou vrátiť ruský krídelník Nikita Kučerov, najproduktívnejší hráč tímu nehral proti Caroline pre chorobu. 

Posledné výsledky Tampy.
Posledné výsledky Tampy.Flashscore