Bakoš sa blysol hetrikom, Spišská je opäť lídrom. Slovan uspel, Košice prehrali v Bystrici

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bakoš sa blysol hetrikom, Spišská je opäť lídrom. Slovan uspel, Košice prehrali v Bystrici

Aktualizované
Bakoš hetrikom zariadil výhru Spišskej Novej Vsi.
Bakoš hetrikom zariadil výhru Spišskej Novej Vsi.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v úvodnom zápase nedeľného 24. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy na ľade Humenného a dobre zareagovali na piatkový debakel 1:10 z Michaloviec. Spišská Nová Ves vyhrala proti Liptovskému Mikulášu a keďže Košice podľahli Banskej Bystrici, tak "rysy" sa vrátili na prvé miesto tabuľky.

Humenné - Slovan Bratislava 1:5

Do zostavy Slovana sa vrátil kanadský útočník Poirier, ktorý naposledy chýbal pre limit legionárov. Nahradil nevýrazného Wereka a okamžite rozhodol stretnutie dvomi gólmi aj jednou asistenciou. Celkovo má na konte po piatich dueloch rovnaký počet bodov. Humenné síce v oslabení siedmym gólom sezóny Kuruhu vyrovnalo, ale potom už góly padali iba za Kozela. Dvomi bodmi sa prezentovali Ranford (1+1) a Pecararo (0+2). Na skúške hrajúci Šille vsietil svoj tretí gól počas ôsmeho duelu v drese "belasých". Tí vďaka výhre aspoň priebežne poskočili na deviate miesto tabuľky. Nováčik ostáva posledný.

Spišská Nová Ves - Liptovský Mikuláš 3:2

Hrdinom domácich sa stal útočník Martin Bakoš, ktorý v piatom stretnutí za materský klub strelil svoje prvé góly a nakoniec zaknihoval celkovo 22. hetrik tejto sezóny Tipos Extraligy. Dve asistencie si pripísal Archambault, vďaka čomu má na čele produktivity už 35 bodov (10+25) a dominuje aj v asistenciách. Spišská Nová Ves sa po výhre vrátila pred Košice na prvé miesto tabuľky, ale "oceliari" ešte hrajú v Banskej Bystrici. "Rysy" vyhrali druhý raz po sebe, uspeli aj v dvanástom domácom stretnutí. Liptovský Mikuláš po dvoch víťazstvách tentoraz neuspel a priebežne je ôsmy. Ukrajinec Merežko vďaka asistencii zaknihoval už svoj 26. bod, momentálne je na čele produktivity obrancov. Miller ich síce má 29, no v súťaži už nepôsobí.

Banská Bystrica - Košice 2:1

Už po 38 sekundách otvoril skóre stretnutia Petriska a postaral sa o siedmy najrýchlejší gól tejto sezóny. Následne sa ale rozbilo plexisklo a stretnutie sa muselo prerušiť. Domáci usporiadatelia ho zvládli pomerne rýchlo opraviť. Na ďalší zásah sa čakalo až do tretej tretiny, keď sa proti svojmu bývalému zamestnávateľovi presadil Breton. Predĺženie však nedopustil obranca Bačík, ten dostal pred pár dňami premiérovú pozvánku do národného tímu Slovenska. Pri návrate do zostavy mu asistoval Gašpar. Banská Bystrica poskočila na piate miesto, Košice klesli na druhú priečku, prehrali tretí raz po sebe. Na Spišskú strácajú dva body.

Dukla Trenčín - Poprad 1:5

"Kamzíci" triumfovali v piatom zápase za sebou a posunuli sa na štvrté miesto tabuľky. Trenčania pridali druhú prehru po sebe a zostali na 11. priečke. Ukrajinský útočník hostí Peresunko otvoril skóre duelu, presadil sa po individuálnej akcii v presilovej hre. Popradčania zvýšili svoje vedenie ešte počas prvej tretiny. McFadden zaznamenal v oslabení svoj prvý gól v sezóne. Popradčania v druhom dejstve pridali ďalšie dva presné zásahy a mali k dobru už štvorgólový náskok. Presne zakončili Záborský a premiérovo aj Brincko. V 56. minúte  Kukuča upravil na 5:0. Za domácich znížil 72 sekúnd pred koncom Conway a prekazil čisté konto Vayovi.

Nitra - Nové Zámky 5:2

Nitrania ukončili trojzápasovú sériu prehier, Novozámčania nebodovali už päťkrát za sebou. Duel sa lámal na začiatku prostrednej časti hry, keď hostia inkasovali v priebehu dvoch minút dva góly zásluhou Harpera a Gilla. V 29. minúte sa presadil druhýkrát v stretnutí ďalší legionár Jackson a Nitra tak vstúpila do záverečného dejstva s pohodlným náskokom 4:0. Novozámčania dokázali po 36 sekundách tretej časti znížiť, no už o necelú minútu upokojil "corgoňov" presným zásahom Bubela. Spomínaný Jackson sa blysol dvomi gólmi, hneď štyri asistencie ale zaznamenal Gates. Gill ukončil duel s bilanciou 1+1. Záver stretnutia poznačil tvrdý zákrok hosťujúceho Mamčicsa na Gajdoša. Lotyšský obranca trafil hlavu slovenského reprezentanta a videl trest v hre.

Zvolen - Michalovce 3:4

Domáci prehrali v ôsmom z uplynulých deviatich zápasov a v tabuľke klesli na štvrté miesto. Michalovčania zaznamenali siedme víťazstvo za sebou a dostali sa na tretiu priečku, práve pred svojho nedeľného súpera. Hostia v prvej tretine potvrdili formu z uplynulého obdobia a strelili dva góly v presilových hrách. V 5. minúte Puliš tečoval strelu Pišoju a o sedem minút neskôr zakončil presne Heard. Zvolenčania však v druhej časti vyrovnali stav na 2:2. V 27. minúte znížil Viedenský a pred prestávkou skóroval v presilovke Bondra. Domáci sa v treťom dejstve dostali prvýkrát do vedenia vďaka Kubkovi, no Michalovčania stav zvrátili a získali tri body. Svoj prvý gól v sezóne dosiahol Bindulis a v závere rozhodol Santos.

Aktuálna tabuľka extraligy.
Aktuálna tabuľka extraligy.Flashscore