Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystrica priviedla kvalitu do bránkoviska. Prichádza dvojnásobný fínsky majster Hrachovina

Hrachovina bude chytať za Banskú Bystricu.
Hrachovina bude chytať za Banskú Bystricu.Profimedia
Český brankár Dominik Hrachovina (29) sa dohodol na ročnej zmluve s HC Monacobet Banská Bystrica.

Už v mladom veku zamieril do Fínska, kde sa stal jednotkou popredného klubu Tappara Tampere a dvakrát ho doviedol k zisku majstrovského titulu. Okrem toho chytal v KHL alebo švajčiarskej NLA. Posledné tri sezóny bol prvou voľbou pre  HC Motor České Budejovice. Hrachovina má na konte aj účasť na MS 

"Rozhodol som sa prijať ponuku aj vďaka jednaniu pána Pisára a pána Országha, ich vízia a vízia klubu napredovať a spraviť v Banskej Bystrici opäť úspech. Budem sa snažiť na sebe pracovať deň čo deň, čo verím, že pomôže tímu ku kvalitným výsledkom. Bude to pre mňa nová skúsenosť, na ktorú sa teším," povedal  pre klubový web Dominik Hrachovina.

K podpisu sa vyjadril aj hlavný tréner Vladimír Országh: "Veľmi sa tešíme, že sa nám podaril tento podpis, Dominik bol pre nás priorita číslo jedna a som rád za celú organizáciu aj za manažment, že to dotiahli do dobrého konca. Dominik je jeden z top českých brankárov v extralige a má za sebou výborné sezóny vo Fínsku, kde sa podielal na majstrovskom titule. Zhodou okolností ostal bez angažmá a to bola šanca pre nás, ktorú sme využili. Som rád, že bude súčasťou nášho tímu, máme od neho veľké očakávania a tešíme sa na spoluprácu."

"Som rád, že sa nám podarilo dohodnúť s kvalitným brankárom so skúsenosťami v ideálnom veku ako je Dominik Hrachovina. S jeho príchodom ideme do dlhej sezóny s dvojicou kvalitných brankárov. Ako povedal Vlado Országh, Dominik bol pre nás prioritou dlhšiu dobu. A osobne som rád, že úspešnému dotiahnutiu zmluvy s ním sme prispeli všetci v organizácii," dodal Ľuboš Pisár, generálny manažér športovej časti.