Dôležité bude nezblázniť sa, hlási Melicherčík. Bartánus hľadá recept na súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dôležité bude nezblázniť sa, hlási Melicherčík. Bartánus hľadá recept na súpera
Rysy si do Košíc vezú dva semifinálové body.
Rysy si do Košíc vezú dva semifinálové body.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili v úvodných dvoch semifinálových zápasoch play-off Tipos Extraligy výhodu domáceho prostredia. Mužstvo Vlastimila Wojnara (46) uspelo proti Košiciam aj v druhom dueli a je bližšie k historickému postupu do finále.

Spišiaci po stretnutí priznali, že to môže byť ešte dlhá séria a musia zostať pokorní. Podľa útočníka oceliarov Bartánusa musí byť košický tím lepší v detailoch. Druhý súboj nepriniesol podobnú gólovú prestrelku ako prvý, na úvodný zásah sa čakalo až do druhej tretiny. Todd Burgess vysunul najproduktívnejšieho hráča základnej časti Archambaulta, ktorý nezaváhal. Domáci o 88 sekúnd zvýšili na 2:0, presadil sa Kerbashian.

"Bol to veľmi náročný zápas a hlavne začiatok. Dôležitý bol prvý gól. Celý čas tam bol systém z našej aj súperovej strany. Podľa mňa rozhodla naša trpezlivosť," uviedol Džugan, ktorý v tretej časti zvýšil do prázdnej bránky na 3:0. Výsledok ešte upravil kapitán Rapáč.

Spišská Nová Ves - Košice 4:0

Výrazný podiel na víťazstve mal brankár Melicherčík, zneškodnil 23 striel súpera. "Môžeme povedať, že to prišlo v správny čas. Tvrdím, že nedostať gól je psychologický moment. Človek nikdy nevie, ako sa bude zápas vyvíjať. Mohlo to byť taktickejšie alebo viac fyzickejšie. Bol to odlišný duel, ale boli sme na to pripravení," povedal. Rysy sú jediným tímom, ktorý v play-off ešte neprehral a zaznamenal šesť víťazstiev v rade.

Prehra s Popradom naštartovala Spišiakov k poltuctu výhier.
Prehra s Popradom naštartovala Spišiakov k poltuctu výhier.Flashscore

Košičanov mrzí, že si nezobrali domov aspoň jeden triumf. "Súper potvrdil domáce prostredie. Vieme, čo chceme spraviť a tiež budeme chcieť využiť zápasy na našom ľade. Sústredíme sa hlavne na ten tretí. Nič iné nemáme v hlave a chceme ho zvládnuť," priznal Bartánus a vrátil sa aj k piatkovému duelu:

"Čakali sme opäť vyrovnaný zápas, chceli sme niektoré veci zlepšiť, čo sa nám aj podarilo. Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej súper dokázal skórovať a na našej strane začala panika. V tretej sme mali nejaké šance, nedali sme však góly. V sérii prehrávame, ale ideme na domáce klzisko."

Hráči Spišskej Novej Vsi sú spokojní s vedením 2:0, no vedia, že v Košiciach ich nečaká nič ľahké. "Stále to nič neznamená. Potrebujeme pokračovať v našej hre a hlavne byť pokorní. Dôležité bude nezblázniť sa a nenechať sa vyprovokovať," skonštatoval Džugan.

Spišiaci opäť potešili svojich fanúšikov.
Spišiaci opäť potešili svojich fanúšikov.TASR

Svojho ofenzívneho kolegu doplnil gólman Melicherčík: "Najdôležitejšie bolo zvládnuť oba duely. Bude to tam ťažké a aj sme si hovorili, že je dôležité uspieť aj v druhom stretnutí. Môže to byť ešte pekne dlhá séria, keďže sa hrá na štyri víťazstvá. Už sa netreba pozerať na to, čo bolo a treba ísť ďalej."

Bartánus priblížil recept na súpera. "Musíme viac znepríjemniť výhľad brankárovi Melicherčíkovi, aby to mal ťažšie s hľadaním pukov a viac si ísť po dorážky. Verím, že budeme mať trošku šťastie pri zakončení. Musíme sa z týchto zápasov poučiť." Tretí duel je na programe v utorok v Košiciach.