Dvojbodový Buček a corgoni otvorili semifinále na východe víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojbodový Buček a corgoni otvorili semifinále na východe víťazstvom
Hokejisti Nitry vyhrávajú v sérii 1:0.
Hokejisti Nitry vyhrávajú v sérii 1:0.TASR
Hokejisti HK Nitra triumfovali v prvom semifinálovom zápase play-off Tipos Extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:2. Ich víťazný gól strelil v 55. minúte útočník Filip Bajtek (32). V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0, druhý duel je na programe vo štvrtok opäť v Michalovciach.

Michalovce - Nitra 2:3

Lepší štart do zápasu mali domáci, keď Paločko zakryl výhľad brankárovi Aittokalliovi a Solenský otvoril skóre - 1:0. V 17. minúte vyrovnal Jackson, keď strelou zo strednej vzdialenosti zakončil nitriansky protiútok. Oba tímy mali v prvej aj druhej tretine niekoľko presiloviek, no góly padali počas vyrovnaného počtu hráčov na ľade. V 29. minúte Gill nahodil puk na bránku Michaloviec a Buček tečom zaskočil brankára Škorvánka.

Štatistika prvého duelu.
Štatistika prvého duelu.Flashscore

Hostia držali tesný náskok do 54. minúty, v ktorej vyrovnal Wilkins, keď zblízka dorazil puk po akcii Hearda - 2:2. Nerozhodný stav však vydržal iba 56 sekúnd, keď hostia v následnom striedaní využili zmätok pred brankárom Škorvánkom, ktorého prekonal Bajtek. Michalovciam sa už nepodarilo vyrovnať ani počas hry bez brankára v záverečných sekundách.

/stav série 0:1/