Faith bol po ďalšej prehre Bystrice sklamaný, Záborský ocenil silu kolektívu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Faith bol po ďalšej prehre Bystrice sklamaný, Záborský ocenil silu kolektívu
Na ľade sa bojovalo o každý centimeter.
Na ľade sa bojovalo o každý centimeter.Flashscore
Hokejisti Banskej Bystrice nezvládli ani tretí štvrťfinálový duel play-off Tipos Extraligy so Spišskou Novou Vsou. Aj ten sa lámal až v závere. Prvý na Spiši prehrali barani po predĺžení, druhý v koncovke riadneho hracieho času, keď 92 sekúnd pred koncom ešte viedli o gól, a v treťom zápase doma opäť neuspeli v predĺžení 3:4. V sérii tak za súperom zaostávajú už 0:3.

Bystrický útočník Roman Faith neskrýval po zápase sklamanie: "Bohužiaľ, dnes sme zaspali prvú tretinu, aj keď sme pred zápasom veľmi chceli. Prišli sme na ľad a bolo 2:0 pre nich. Prehrávame v sérii 0:3 a teraz sa začína každý náš zápas naplno. Ide o detaily, nestrácať puky, v predĺžení mali šance spred bránky, bolo to, ako keby sa z našej strany o nič nehralo, ja neviem."

Nevie si vysvetliť, prečo tesné zápasy v záverečnej koncovke zvláda lepšie súper: "Neviem, prečo sa tak deje. Aj keď je to až do úplného konca tesné, tak v úvodzovkách sme pokašľali tri zápasy v rade. Nezostáva nič iné, iba všetky ostatné vyhrať, ak chceme pokračovať v sezóne, inak to nejde."

Hokejisti Spišskej Novej Vsi si uvedomujú výhodu vedenia v sérii 3:0 na zápasy, ale vzhľadom na tesné priebehy všetkých troch stretnutí nechcú podľahnúť ilúzii ukončenia série už počas sobotňajšieho štvrtého duelu.

"Je to 3:0, ale stále to nič neznamená. Sme však radi. Ešte nám treba urobiť posledný krok a verím, že to zvládneme. Bol to ťažký súboj, ako každý v play-off. Dali sme rýchle góly, ale potom sa Bystrica zdvihla. V tej tretej sme zbytočne začali so šiestimi hráčmi, súper to využil. Teší ma, že tím ukázal charakter a dokázali sme to 'urvať' v predĺžení," zdôraznil spišskonovoveský útočník Martin Bakoš, ktorý na prvý gól svojho tímu prihral a druhý sám dal. 

Spišiaci sú jednou nohou v ďalšej fáze.
Spišiaci sú jednou nohou v ďalšej fáze.Flashscore

Spišiaci sú krok od semifinále. Stačí im vyhrať jeden duel a sériu ukončia. Po výhre 4:3 v predĺžení si to dobre uvedomuje aj asistent trénera Vladimír Záborský: "Sme veľmi radi, že sme tretí zápas zvládli, bolo to pre nás dôležité. Viedli sme 3:1, svojimi lapsusmi sme to pokazili, ale ideme ďalej a teší nás výhra po predĺžení. Duel sa lámal v špeciálnych formáciách, opäť sme nedokázali využiť presilovku, naopak, Bystričania dali znova dva góly v presilovej hre."

Záborský následne pokračoval v hodnotení. "V tretej tretine sme mali viac z hry a boli šance, keď sme to mohli zlomiť na svoju stranu. Chlapcov by som pochválil, jadro tímu je spolu už druhý rok, to je naša devíza. Dokázali sme sa zomknúť aj napriek tomu, že nám vypadli dvaja dôležití hráči. Dokázali sme sami sebe, že máme v kolektíve silu a v play-off sa ju budeme snažiť využívať," uviedol.