Gólové hody vo Zvolene priniesli vyrovnanie série, Trenčín uspel na ľade Nitry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólové hody vo Zvolene priniesli vyrovnanie série, Trenčín uspel na ľade Nitry

Aktualizované
Trenčín si z Nitry odváža jeden víťazný zápas.
Trenčín si z Nitry odváža jeden víťazný zápas.TASR
Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v 2. zápase predkola play-off Tipos extraligy na ľade HK Nitra 4:3. Sériu hranú na tri víťazné zápasy tým vyrovnali na 1:1. Séria bude pokračovať dvoma zápasmi v Trenčíne, najbližší je na programe vo štvrtok.

Nitra - Dukla Trenčín 3:4

/stav série 1:1/

Trenčania vstúpili do duelu s cieľom vyvarovať sa slabšiemu úvodu, na ktorý doplatili v prvom stretnutí. Tieto zámery ideálne naplnili, keď obranca Petrovický v 5. minúte využil presilovku a o 38 sekúnd sa zblízka presadil aj Sojčík - 0:2. Nitrania však vyrovnali ešte do prvej prestávky, keď sa presadili Jackson a Hrnka. V 32. minúte prekvapila Lackova strela brankára hostí LaCouveea - 3:2.

Nitre vydržal náskok iba 42 sekúnd, keďže Immo po krátkom úniku potrestal chybu domácich - 3:3. Rozhodujúci moment priniesla 48. minúta, v ktorej nitriansky brankár Aittokallio nezareagoval na strelu Petráša - 3:4. Nitrania sa pokúsili vyrovnať aj v hre bez brankára, no LaCouveea už neprekonali.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 7:6 pp

/stav série 1:1/

Hokejisti Zvolena zvíťazili v druhom zápase kvalifikácie play-off Tipos extraligy na domácom ľade nad Liptovským Mikulášom 7:6 po predĺžení a vyrovnali stav série hranej na tri víťazstvá na 1:1. Tretí duel medzi týmito mužstvami sa hrá v Liptovskom Mikuláši vo štvrtok.

V prvej tretine sa oba tímy presadili v presilovkách, najprv Zvolenčania po teči Bondru a potom Liptáci 9 sekúnd pred prestávkou po strele Réwaya z kruhu. V druhej tretine sa strhla gólová prestrelka, najprv vedenie prinavrátil Zvolenu z dorážky M. Hults, na 3:1 zvýšil počas 4-minútovej presilovky dôrazný Marcinek pred bránkou a štvrtý domáci gól pridal z prečíslenia Kašlík.

Hostia odpovedali o 21 sekúnd Žilkom spred bránkového priestoru, avšak na druhej strane sa presadil z medzikružia Zuzin. Dva góly padli ešte v poslednej minúte tohto dejstva, najprv znižoval po buly bez prípravy A. Nauš, ale trojgólové vedenie opäť zariadil Rauhauser, keď obkorčuľoval bránku a presne zakončil.

V tretej tretine nastúpil Mikuláš už s brankárom Rychlíkom a Zvolen hral bez Bondru. Najprv sa ujala strela hosťujúceho Nespalu od modrej a rovnako od modrej skončil v bránke tečovaný puk po koncovke Ullmana a bolo razom 6:5.

Vyrovnanie mali v závere na hokejke Réway v úniku a Fekiač, ktorý trafil žŕdku, no napokon daroval šiesty gól Liptákom v oslabení zvolenský brankár Kupsky, ktorý chcel dať pri avizovanom zakázanom uvoľnení súpera v šestici gól do prázdnej svätyne súpera, ale trafil Berryho a ten poľahky vyrovnal na 6:6.

Do predĺženia nastúpil do zvolenskej bránky Trenčan a ten neinkasoval. Potešil ho Gachulinec presnou strelou z vrchnej časti kruhu v 65. minúte, ktorý vykúpil svoje mužstvo od pohromy a druhej prehry v rade v sérii hranej na tri víťazstvá.