Z Tipos Extraligy do NHL? Škorvánek a Merežko sú v hľadáčiku klubov profiligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Tipos Extraligy do NHL? Škorvánek a Merežko sú v hľadáčiku klubov profiligy

Škorvánek zažíva ďalšiu veľmi dobrú sezónu.
Škorvánek zažíva ďalšiu veľmi dobrú sezónu.TASR
Známe zámorské periodikum McKeen’s Hockey zostavilo rebríček 31 hráčov z Európy, ktorí by mohli byť zaujímaví pre kluby NHL a nie je vylúčené, že niektorí z nich dostanú po sezóne možnosť zabojovať o profiligu.

Pri týchto hráčov sa väčšinou podpisujú dvojcestné kontrakty alebo zmluvy na úrovni AHL, aby ukázali svoje schopnosti v kempoch a na farme. V minulosti už takto priamo zo slovenskej Tipos Extraligy zamierili do zámoria Pavol Regenda, Miloš Kelemen, Róbert Lantoši či Patrik Koch, hoci posledný menovaný išiel z českej súťaže.

Rebríček prináša aj dvoch hokejistov, ktorí sú aktuálnymi hviezdami najvyššej slovenskej súťaže. Prvý je brankár Stanislav Škorvánek a druhý ukrajinský obranca Igor Merežko.

Škorvánek zažíva v Michalovciach ďalšiu vydarenú sezónu. Je druhým najlepším gólmanom v percentuálnej úspešnosti zákrokov (93,08 %). Skvele mu vyšlo najmä posledné play-off, keď inkasoval priemerne iba 1,83 gólu na zápas a mal 94,4-percentnú úspešnosť. Ešte lepšie si počínal v štyroch dueloch na MS (1,26 g/z a 95,4 %).

Merežko je najproduktívnejší obranca Tipos Extraligy, zaknihoval 48 bodov za desať gólov a 38 asistencií. Okrem toho v 49 odohraných zápasoch nazbieral iba štrnásť trestných minút a zapísal až 27 plusových bodov, čo je druhé najlepšie číslo. Všestranný hokejista by sa dal označiť za najlepšieho beka tejto sezóny.

Už pred aktuálnym ročníkom bol o jeho služby veľký záujem a v Spišskej Novej Vsi boli nadšení, že sa im ho podarilo získať. Rodák z Charkova odohral v zámorí štyri sezóny za Lethbridge Hurricanes vo WHL. O profiligu neúspešne bojoval v kempe Calgary Flames.